Domácí dalamánky

1 hod | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 144955x
Jednoduché domácí pečivo.
Komentáře receptu 3


Postup přípravy receptu

Droždí dáme do mísy a s 1 lžičkou cukru ho rozmícháme,dáme trochu vlažné vody, lehce zapášíme moukou a necháme kynout.

Do nakynutého kvásku přidáme oba druhy mouky. Zalijeme vodou, přidáme pepř, sůl, drcený kmín, 1 lžíci tymiánu, 1 dcl oleje.

Těsto důkladně hněteme. Nejlepší jsou ruce. Již nenecháváme kynout a hned tvoříme malé bochánky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Na povrchu je nařízneme (lépe vypadají a lépe se propečou), potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, hrubou solí nebo různými semínky podle chuti.

Pečeme na 170°C asi 35 minut.

Po vytažení z trouby potíráme studenou vodou, aby byly křupavé a lesklé.

Malina autor receptu:

Domácí dalamánky

Počet přidaných receptů: 33

Ingredience

3,1
dobrý recept
116 hlasujících
  • Recept Domácí dalamánky - Různé tvary.
  • Recept Domácí dalamánky - Upečeno.
  • Recept Domácí dalamánky - Hotové domácí dalamánky.

Kuchařky obsahující recept Domácí dalamánky

Recept se nachází v 80 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů
zdegross
cleba,pečivo 180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí dalamánky

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Domácí dalamánky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept