Domácí dalamánky

1 hod | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 143748x
Jednoduché domácí pečivo.
Komentáře receptu 3


Postup přípravy receptu

Droždí dáme do mísy a s 1 lžičkou cukru ho rozmícháme,dáme trochu vlažné vody, lehce zapášíme moukou a necháme kynout.

Do nakynutého kvásku přidáme oba druhy mouky. Zalijeme vodou, přidáme pepř, sůl, drcený kmín, 1 lžíci tymiánu, 1 dcl oleje.

Těsto důkladně hněteme. Nejlepší jsou ruce. Již nenecháváme kynout a hned tvoříme malé bochánky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Na povrchu je nařízneme (lépe vypadají a lépe se propečou), potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, hrubou solí nebo různými semínky podle chuti.

Pečeme na 170°C asi 35 minut.

Po vytažení z trouby potíráme studenou vodou, aby byly křupavé a lesklé.

Malina autor receptu:

Domácí dalamánky

Počet přidaných receptů: 33

Ingredience

Vaše cena 189 běžně 7500 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
116 hlasujících
  • Recept Domácí dalamánky - Různé tvary.
  • Recept Domácí dalamánky - Upečeno.
  • Recept Domácí dalamánky - Hotové domácí dalamánky.

Kuchařky obsahující recept Domácí dalamánky

Recept se nachází v 75 kuchařkách
KDI
PEČENIE 3191 receptů
zdegross
cleba,pečivo 173 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí dalamánky

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Domácí dalamánky
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept