Domácí čokoláda

25 min | cukroví | česká kuchyně | recept zobrazen: 187675x
Čokoládičky odlévané do plastových formiček z adventního kalendáře, velmi dobře poslouží jako ozdoby na dort, pudink nebo zmrzlinu.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Tuk rozpustíme, ale nesmí se vařit.

Přidáme ostatní suroviny a vymícháme dohladka.

Můžeme přidat sekané ořechy, pokrájené rozinky nebo strouhaný kokos.

Domácí čokoládu lijeme do malých formiček, necháme v chladu ztuhnout a vyklopíme. Hotové čokoládové tvary můžeme použít na zdobení cukroví, dortů, pudinků nebo jen tak na mlsání.

autor receptu:

Domácí čokoláda

Počet přidaných receptů: 304

Ingredience

Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
216 hlasujících
  • Recept Domácí čokoláda - Můžeme plnit různými krémy, oříšky, sušeným ovocem a nebo likéry.

Kuchařky obsahující recept Domácí čokoláda

Recept se nachází v 147 kuchařkách
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3827 receptů
anisek
Aniččina kuchařka 991 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí čokoláda

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • dá se udělat i čoko-mátové listy
    mátový list namočíme do domácí čokolády a na pečícím papíru necháme zaschnout

  • domaci ČOKOLADA MUCHL STANISLAV STUDENKA 2. 22.12.2013 09:42:21

    10 kakao 20 100 % tuk 20 cukr 7 škrob.

  • Komentář k receptu Domácí čokoláda Kamil 04.07.2013 12:30:03

    Do pravé čokolady, nepatří tuk, ale kakaové máslo. Nevíte někdo kde by se dalo sehnat?

  • Komentář k receptu Domácí čokoláda Šáruš 01.11.2013 16:07:37

    Já jsem hledala recept na domácí čokoládu a našla tohle: http://www.rajzazitku.cz/41-gu rmanske-zazitky/267-kurz-varen i-cokolada.htm nemáte holky někdo s podobným kurzem zkušenosti?

  • Luu 04.12.2012 21:19:22

    mám stejný problém jako poohie... v tuku se mi nerozpustí vanilkový cukr a sušené mléko je zdrclé (jsou tam vidět malinké hrudečky ze sušeného mléka). Jak mám docílit abych měla čokoládu hlaďounkou??? Poraďte mi prosíím

  • poohie 06.11.2012 16:48:22

    čokoláda je na chuť výborná, pripomína mi váženú čokoládu, čo sme kedysi kupovali - takú veľkú hrudu - a ja som chodila do špajze si z nej odkrajovať :-) ale chcem sa niečo spýtať - moja sa teda veľmi nedá liať, čo robím zle? rozpustím tuk vo vodnom kúpeli a potom to uz mam odstaviť? už nezohrievať? či kde je problém? a dá sa to rozmiešať úplne do hladka? teda rozpustí sa to v tom tuku? lebo ja som tam mala také maličké hrudky, nie je úplne hladká.

  • Adventní kalendář do vánoc nevydrží a tak jsem podle receptu udělala náhradní a mooc chutná. Tak to vyzkoušejte a nejen o vánocích.

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Domácí čokoláda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept