Domácí čokoláda

25 min | cukroví | česká kuchyně | recept zobrazen: 208900x
Čokoládičky odlévané do plastových formiček z adventního kalendáře, velmi dobře poslouží jako ozdoby na dort, pudink nebo zmrzlinu.
Komentáře receptu 15
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Tuk rozpustíme, ale nesmí se vařit.

Přidáme ostatní suroviny a vymícháme dohladka.

Můžeme přidat sekané ořechy, pokrájené rozinky nebo strouhaný kokos.

Domácí čokoládu lijeme do malých formiček, necháme v chladu ztuhnout a vyklopíme. Hotové čokoládové tvary můžeme použít na zdobení cukroví, dortů, pudinků nebo jen tak na mlsání.

autor receptu:

Domácí čokoláda

Počet přidaných receptů: 304

Ingredience

3,4
dobrý recept
230 hlasujících
  • Recept Domácí čokoláda - Můžeme plnit různými krémy, oříšky, sušeným ovocem a nebo likéry.

Kuchařky obsahující recept Domácí čokoláda

Recept se nachází v 165 kuchařkách
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4048 receptů
Nina
ZAKUSKY 623 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí čokoláda

Celkový počet komentářů u receptu: 15
  • čokolada po kikine krista 30.01.2015 19:58:49

    Normalne dame do misky horkou cokoladu a maslo a dame do mirovlnky a rozmicame a jeto

  • Komentář k receptu Domácí čokoláda b 21.12.2014 12:36:13

    víte že vanilkový cukr z krámů je z látky která je vedlejší produkt při spalování uhlí

  • Komentář k receptu Domácí čokoláda b 21.12.2014 12:34:55

    víte že vanilkový cukr z krámů je z látky která je vedlejší produkt při spalování uhlí

  • poohie 06.11.2012 16:48:22

    čokoláda je na chuť výborná, pripomína mi váženú čokoládu, čo sme kedysi kupovali - takú veľkú hrudu - a ja som chodila do špajze si z nej odkrajovať :-) ale chcem sa niečo spýtať - moja sa teda veľmi nedá liať, čo robím zle? rozpustím tuk vo vodnom kúpeli a potom to uz mam odstaviť? už nezohrievať? či kde je problém? a dá sa to rozmiešať úplne do hladka? teda rozpustí sa to v tom tuku? lebo ja som tam mala také maličké hrudky, nie je úplne hladká.

    • Re: spiller.marie 17.12.2014 13:09:04

      Tuk pozvolna rozpouštět, ještě tam nechejte trošku bílého kousku a už dávat dolů s plotny. Cukr přesít ať nejsou hrudky. Nedávám sušené mléko, ale můžete spíše trošku škrobu.

  • dá se udělat i čoko-mátové listy
    mátový list namočíme do domácí čokolády a na pečícím papíru necháme zaschnout

  • domaci ČOKOLADA MUCHL STANISLAV STUDENKA 2. 22.12.2013 09:42:21

    10 kakao 20 100 % tuk 20 cukr 7 škrob.

  • Komentář k receptu Domácí čokoláda Kamil 04.07.2013 12:30:03

    Do pravé čokolady, nepatří tuk, ale kakaové máslo. Nevíte někdo kde by se dalo sehnat?

Celkový počet komentářů: 15
Nalezeno receptů: 15
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí čokoláda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Medvědí česnek - jarní životabudič

    Medvědí česnek - jarní životabudič

    Medvědí česnek je pro mnohé z nás nedocenitelná jarní bylinka plná vitamínů, právem považovaná doslova za jarní životabudič. Medvědí česnek je jedním z prvních poslů jara, a tak v těchto dnech jeho sezóna pomalu končí. Přesto si v dnešním článku připomeneme blahodárné účinky této zajímavé rostliny, způsob využití, ale i možné nežádoucí účinky.

  • Jarní pylové alergie, jak se jim vyhnout?

    Jarní pylové alergie, jak se jim vyhnout?

    Podle odborníků u nás trpí sezónními alergiemi 15 % populace. Mohou se poprvé objevit až v dospělém věku, někdo je však zná už od dětství. Alergie je, laicky řečeno, přehnaná reakce organismu na běžně se vyskytující látky v našem okolí. Alergie na jarní pyly znamená pak docela jistě rýmu, oteklé oči, téměř nepřetržité kýchání, pocity pálení v nose i v krku. Jaro pak zkrátka nemusí být, bohužel, vůbec nic příjemného.




přidat nový recept