Domácí chleba

1 hod | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 411541x
Chléb podle tohoto receptu je moc dobrý a příprava jednoduchá.
Komentáře receptu 232
Uvařil jsem to (Recept vařilo 100 lidí)


Postup přípravy receptu

Mouku, sůl, cukr, kmín, vodu, mléko a droždí smícháme a necháme kynout zhruba hodinu.

Až nám těsto vykyne, připravíme si nádobu na pečení, do které dáme na dno jenom mouku (žádný olej). Pak necháme rozpálit troubu a mezitím těsto na chléb vysypeme a jenom mokrýma rukama upravíme. Dáme na mouku, kterou jsme si vysypali nádobu, ještě necháme 20 minut kynout.

Do hrnku si dáme vodu a ocet a těsně před vložením do trouby ho jen zlehka potřeme, aby nám těsto nespadlo dolů. Pak těsto vložíme do trouby a zprudka pečeme 5 - 10 minut, pak úplně pomalu dopékáme asi tak 45 minut. Během pečení párkrát domácí chleba potřeme s vodou a octem.

autor receptu:

Domácí chleba

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Domácí chleba byl 01.02.2010 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,4
skvělý recept
456 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí chleba

Recept se nachází v 1549 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí chleba

Celkový počet komentářů u receptu: 232
  • triky franta 09.02.2016 13:09:48

    Milé dámy a pánové,rád bych vám doporučil několik postřehů z mojích zkušeností z pečení chleba.Zásadně používvám pekárnu na program těsto,dávám kombinace mouky pšeničné chlebové a žitné chlebové může se přidat i normální hladká,podstatné je množství.Dělám v součtu všeho 0,5kg.Dávám zásadně normální kvasnice 42g.Čím více hl.mouky tím to více kyne po vykynutí vyndám těsto z pekárny a upravím ho do malé šišky do sklaněné pečící nádoby a nechám ještě dokynout než se rozhřeje trouba,Ze začátku peču na 200C po asi 15ti minutách snížím teplotu na 180C a dopeču podle toho jak to má kdo rád,já asi do 45 min.kdo chce může déle pak je chrupavější.Pozor na vodu na toto množství dává 320 ml trochu oleje,octa,lžičku kmínu,sůl a na kvásek málo cukru.

  • Chleb natalie 03.01.2016 18:10:15

    Co toje za recept jako delala sem chleba a vytahla sem ho s trouby a nesel vytahnout s pekače byl tvrdej tak priste tam napište aspon papir pečici

  • Domácí chleba lenka (tecka) safi 14.10.2015 16:13:37

    Chléb jsem dnes zkoušela poprvé a musím říct,že se povedl a je opravdu výborný.
    Byla jsem líná zajít do obchodu. Tak že určitě neváhejte tento recept vyzkoušet.

  • Komentář k receptu Domácí chleba KAROLINA 13.09.2015 19:47:00

    Chci se zeptat zda ma to droždí nechat nakynout v teplem mléce a kolik mám dat octa do vody? Moc děkuji za odpovědi :)

  • Komentář k receptu Domácí chleba katka 13.09.2015 19:25:51

    chlebík super

  • skvělý chléb!! Martina 12.07.2015 07:22:13

    Nedavno se mi nechtelo do obchodu a tak jsem nasla tento recept a zkusila to.... Chlebicek se povedl suprove na vzhled,pak jsem se bala, zda bude pozivatelny a taky szper, takze dnes sice musim do obchodu,ale uz a jen pro mouku a drozdi :-) :-)..,

  • Komentář k receptu Domácí chleba dedarandak 01.06.2015 14:40:02

    Výborný chleba.Peču přesně podle receptu.Už chleba nekupuji.Deda R.

  • Podařilo se to , kupudivu to osazenstvo celé rodino snědlo a dokonce chutnal ...

  • Komentář k receptu Domácí chleba vlasta 12.05.2015 18:12:42

    Je super ja pridala cesnek misto kminu a celozrnou mouku. Je vyborny.

  • supr recept romeo36 19.01.2015 11:10:34

    super recept,podaril se chlebicek....dal jsem 4 dcl vlazne mouky,3 lzicky soli,drozdi 43 g(udelal z neho kvasek...mleko a cukr)...mouka hladka 1kg...do testa dal drceny kmin....na vrch kmin cely....

Celkový počet komentářů: 232
Nalezeno receptů: 232
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí chleba
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept