Domácí chleba

1 hod | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 371196x
Chléb podle tohoto receptu je moc dobrý a příprava jednoduchá.
Komentáře receptu 225
Uvařil jsem to (Recept vařilo 100 lidí)


Postup přípravy receptu

Mouku, sůl, cukr, kmín, vodu, mléko a droždí smícháme a necháme kynout zhruba hodinu.

Až nám těsto vykyne, připravíme si nádobu na pečení, do které dáme na dno jenom mouku (žádný olej). Pak necháme rozpálit troubu a mezitím těsto na chléb vysypeme a jenom mokrýma rukama upravíme. Dáme na mouku, kterou jsme si vysypali nádobu, ještě necháme 20 minut kynout.

Do hrnku si dáme vodu a ocet a těsně před vložením do trouby ho jen zlehka potřeme, aby nám těsto nespadlo dolů. Pak těsto vložíme do trouby a zprudka pečeme 5 - 10 minut, pak úplně pomalu dopékáme asi tak 45 minut. Během pečení párkrát domácí chleba potřeme s vodou a octem.

autor receptu:

Domácí chleba

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 290 běžně 3299 Kč sleva 91 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Domácí chleba byl 01.02.2010 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,4
skvělý recept
445 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí chleba

Recept se nachází v 1532 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí chleba

Celkový počet komentářů u receptu: 225
  • Podařilo se to , kupudivu to osazenstvo celé rodino snědlo a dokonce chutnal ...

  • Komentář k receptu Domácí chleba vlasta 12.05.2015 18:12:42

    Je super ja pridala cesnek misto kminu a celozrnou mouku. Je vyborny.

  • supr recept romeo36 19.01.2015 11:10:34

    super recept,podaril se chlebicek....dal jsem 4 dcl vlazne mouky,3 lzicky soli,drozdi 43 g(udelal z neho kvasek...mleko a cukr)...mouka hladka 1kg...do testa dal drceny kmin....na vrch kmin cely....

  • Komentář k receptu Domácí chleba Kristýna 17.09.2014 21:18:34

    Chleba je výborný a mám opačný problém než Inka. Nechávám těsto kynout pod peřinami, krásně nakyne. Pak vytvaruju chleba a ještě ho nechám 20 minut než dám do trouby a zase nakyne. Pak ho dám do trouby a během 10ti minut z toho mám obrovský neforemný kus chleba :-). Vyjede úplně šíleně do stran a do výšky, že jsem ho musela mít i na nejnižším patře v troubě, protože se na výšku nevešel....Nenechávám kynout moc dlouho?

  • Komentář k receptu Domácí chleba Inka 24.11.2013 18:35:01

    Tento chléb je chuťově výborný, jenom mi přijde, že v troubě tolik nenaskočí. Můžete mi prosím poradit, co dělám špatně?

    • Re: Komentář k receptu Domácí chleba Merci 13.09.2014 11:04:57

      Mě při pokojové teplotě také moc nenakyne, takže ho strkám do trouby pod utěrku a troubu zapínám na 50C na 40 min. a budete koukat jak nakyne :-)

    • Re: Komentář k receptu Domácí chleba Pavla 25.12.2013 17:44:18

      Do trouby si dejte nádobku s vodou, a chleba těsně před vložením tak do půlky propíchněte třeba koncem vařečky.

  • Komentář k receptu Domácí chleba Laďka 12.08.2014 19:12:02

    Dopečeno výborný

  • super verča 04.08.2014 20:17:18

    Chlebík výborný, příště raději použiji pečící papír, okraje se trochu připekly. Děkuji za snadný receptík :-)

    • Re: super Wiking 06.08.2014 16:07:51

      No, nezlobte se na me, ale z JEDNOHO DRUHU MOUKY se neda upect nic, co by se dalo nazyvat chlebem!!!
      Pokud to nebude zitna a psenicna mouka v pomeru nejlepe 40:60, tak to nebude nikdy chleba..

Celkový počet komentářů: 225
Nalezeno receptů: 225
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí chleba
* Povinné pole

Soutěž o sexy kuchařku s recepty od známých šéfkuchařů

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Běhání - jak začít a už nepřestat

    Běhání - jak začít a už nepřestat

    Běh je moderní sport (i když rozhodně ne nový) a jako takový má své příznivce i odpůrce. Na běhání si lze vypěstovat návyk. Možná to zní zvláštně, ale je to tak. A rozhodně je to dobrý způsob, jak si tuto aerobní aktivitu zamilovat. Může to však trvat třeba i tři dlouhé měsíce odříkání, přemlouvání sama sebe a pochopitelně i tři měsíce dřiny.

  • Pupeční kýla v dospělosti

    Pupeční kýla v dospělosti

    Kýla je vrozený nebo získaný defekt v břišní stěně. Pupeční kýla, vyskytující se u novorozenců, vzniká v oblasti pupku, kde dojde k oslabení v místě napojení cév pupeční šňůry. U takto malých dětí může samovolně vymizet do věku tří až čtyř let. Oslabená břišní stěna však může přetrvávat do dospělosti a zapříčinit tak vznik kýly v kterémkoli věku. V dospělosti je pak jediným řešením operace.




přidat nový recept