Domácí chléb bez hnětení

1 hod | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2873x
Jednoduchý recept na přípravu chutného chleba bez hnětení.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do mísy nasypeme hladkou mouku, sušené droždí, sůl, drcený kmín a zamícháme. Do zamíchané směsi nalijeme 1,5 hrnku vody. Přidáme přiměřeně vodu. Těsto na chléb by mělo být raději hustší, lépe se pak s ním pracuje.

Mísu s těstem přikryjeme utěrkou. Necháme 8 - 12 hodin kynout, ale můžeme už po 6 hodinách zpracovat. Všechno je to o teple pro těsto a jak moc se případně smíříte s drobným neúspěchem ve formě hutnějšího chleba. Na dochucení těsta můžeme použít nakrájenou cibuli, česnek nebo škvarky. Chléb můžeme ozdobit různými druhy semínek.

Po vykynutí přendáme těsto do horkého pekáče, který předehřejeme v troubě asi 20 minut i s víkem. Budeme potřebovat jen skleněný pekáč s poklopem nebo hrnec s pokličkou vhodný do trouby. Prostě cokoliv zavíratelné o objemu asi 2 l.

Chléb pečeme 30 minut při 230 °C. Po půl hodině sundáme pokličku a pečeme ještě dalších 15 minut.

Domácí chléb bez hnětení podáváme jako výbornou přílohu podle chuti.

autor receptu:

Domácí chléb bez hnětení

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Domácí chléb bez hnětení

Recept se nachází v 35 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
TĚSTO, MOUČNÍKY A CHLÉB
LUBOŠ
TĚSTO, MOUČNÍKY A CHLÉB 549 receptů
Krnovské slané pečení
veraricna
Krnovské slané pečení 1786 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí chléb bez hnětení

Přidat příspěvek k receptu Domácí chléb bez hnětení
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept