Domácí bramborová sekaná

1 h 30 min | hlavní chod | 5 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 23069x
Domácí chutná a úsporná sekaná nastavená strouhanými bramborami, bez strouhanky, vajec a mouky. Koření volíme podle snášenlivosti a obliby.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Nastrouhané brambory promícháme s mletým masem (50% vepřové a 50% hovězí) a česnekem. Směs podle chuti osolíme a opepříme.

Chlebovou formu vyložíme plátky anglické slaniny a naplníme mletou ochucenou směsí. Do středu podélně vtlačíme klobásky a zvolna pečeme při 175 °C, přibližně 40 minut.

Upečenou sekanou vyklopíme z formy na prkénko a nakrájíme na porce. Domácí bramborovou sekanou podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.

Jarka-P autor receptu:

Domácí bramborová sekaná

Počet přidaných receptů: 1648

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
24 hlasujících
  • Recept Domácí bramborová sekaná - Domácí bramborová sekaná se slaninou a klobáskou.

Kuchařky obsahující recept Domácí bramborová sekaná

Recept se nachází v 153 kuchařkách
Mletá masa
Jarka-P
Mletá masa 73 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
KDI
VARENIE 8305 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí bramborová sekaná

Přidat příspěvek k receptu Domácí bramborová sekaná
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept