Domácí bramborová sekaná

1 h 30 min | hlavní chod | 5 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 23045x
Domácí chutná a úsporná sekaná nastavená strouhanými bramborami, bez strouhanky, vajec a mouky. Koření volíme podle snášenlivosti a obliby.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Nastrouhané brambory promícháme s mletým masem (50% vepřové a 50% hovězí) a česnekem. Směs podle chuti osolíme a opepříme.

Chlebovou formu vyložíme plátky anglické slaniny a naplníme mletou ochucenou směsí. Do středu podélně vtlačíme klobásky a zvolna pečeme při 175 °C, přibližně 40 minut.

Upečenou sekanou vyklopíme z formy na prkénko a nakrájíme na porce. Domácí bramborovou sekanou podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.

Jarka-P autor receptu:

Domácí bramborová sekaná

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porcí
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
24 hlasujících
  • Recept Domácí bramborová sekaná - Domácí bramborová sekaná se slaninou a klobáskou.

Kuchařky obsahující recept Domácí bramborová sekaná

Recept se nachází v 153 kuchařkách
Mletá masa
Jarka-P
Mletá masa 73 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí bramborová sekaná

Přidat příspěvek k receptu Domácí bramborová sekaná
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept