Dobré tvarohové řezy

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 98313x
Recept na chutné tvarohové řezy, které jsou jednoduché a rychlé na přípravu.
Komentáře receptu 36
Uvařil jsem to (Recept vařilo 15 lidí)


Postup přípravy receptu

Polohrubou mouku, prášek do pečiva a cukr smícháme dohromady. Půl směsi vysypeme na vymazaný plech. Druhou půlku budeme potřebovat později.

Do druhé mísy si připravíme směs tvarohu, cukru, vejce, mléka a vanilkového cukru. Tuto směs vyšleháme dohladka a nalijeme na plech vysypaný sypkou směsí. Posypeme rozinkami a nasypeme druhou půlku sypké směsi. Rozsypeme ji po celém plechu rovnoměrně.

Tvarohové řezy poklademe plátky másla a volně pečeme. Zkoušíme špejlí, aby se nám koláč nelepil a zároveň měl barvu dozlatova. Tvarohové řezy pečeme při mírné teplotě.

Upečené tvarohové řezy necháme vychladnout, poté nakrájíme na kostky a podáváme po obědě ke kávě nebo jen tak.

greinerka autor receptu:

Dobré tvarohové řezy

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
75 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Dobré tvarohové řezy

Recept se nachází v 328 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1546 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dobré tvarohové řezy

Celkový počet komentářů u receptu: 36
  • Super recept Pája 27.04.2016 19:59:52

    Koláč se dokonale povedl díky za recept�

  • pokus Radek 01.02.2015 13:12:40

    Upeceno..nepovedlo se. Nahore mi zustala mouka s cukrem. Bylo toho nejak moc, musel jsem rucnim vysavacem smesku vysat,ale stejne nepomohlo, proto radim ostatnim podavat mensi 3 hrnky a hlavne na dno dat posypu vic nez jen pulku z misy. To jen, abyste videli, ze ne vzdy a kazdymu se vse povede. Radost vnivec..a pritom jsem se tak snazil ;-)

  • Ivca 29.10.2012 11:56:07

    plech jen vymazat a uz ne vysypavat?

    • Je to přesně tak jak píše Anizhor.plech se jen vymaže a na to se nasype sypká část,asi něco trochu přes půlku.na to vylijete tvarohovou směs a tu posypete druhou částí sypké směsi,kterou pokladete plátky másla..Používám klasický plech s vyšším okrajem.Jinak je pravda že druhý den jsou řezy lepší a vláčnější,ale u nás málokdy do druhého dne vydrží :)

      • Re: Radek 01.02.2015 13:03:45

        Upeceno..nepovedlo se. Nahore mi zustala mouka s cukrem. Bylo toho nejak vic,proto radim ostatnim podavat mensi 3 hrnky a hlavne na dno dat posypu vic nez jen pulku z misy. Radost vnivec.

  • Komentář k receptu Dobré tvarohové řezy Honza 05.12.2014 12:26:56

    Zdravim. Chtel bych to doma zkusit ale zeptal bych se - jak velky hrnek se ma pouzit na odmereni cukru a mouky ? Mame doam ruzne velke. Diky.

  • Komentář k receptu Dobré tvarohové řezy i (tecka) s (tecka) pha 27.01.2014 18:54:03

    Upekla jsem ho podle tohoto receptu i když jsem ho předtím už taky pekla. Nahradila jsem jen rozinky , sušenýma brusinkama :o)

  • dávám za jedna i (tecka) rka 04.11.2013 10:27:50

    Taky jsem zkusila tento recept a je to fakt výborné, přidala jsem tam ještě nastrouhané jablka se skořicí a brusinkami a ořechy, vyzkoušejte, nemá to chybu

  • nečekala jsem že to bude taková dobrota nevěřila jsem že se to spojí ještě teplé řezy jsou dobré ale když pak vystydnou jsou lepší po plechu se jen zaprášilo manžel řekl to nemůžeš dělat moc často jak pak budu vypadat ale udělej ji znova jěště lepší může být s ovocem jablka nebo broskve tak zkusíme příště

  • Komentář k receptu Dobré tvarohové řezy 111 (tecka) 1111 26.06.2013 06:57:53

    včera jsem koláč upekla a dnes už zbyl jen prázdný plech...moooc dobréééé.Vynikající vláčný koláč.

Celkový počet komentářů: 36
Nalezeno receptů: 36
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Dobré tvarohové řezy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept