Dobré linecké těsto

20 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 419230x
Těsto vhodné na cukroví a jiné dobroty.
Komentáře receptu 100
Uvařil jsem to (Recept vařilo 52 lidí)


Postup přípravy receptu

Promícháme žloutky s cukrem, máslem, moukou, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Všechny ingredience dobře smícháme a vypracujeme hladké linecké těsto.

Linecké těsto používáme podle potřeby na cukroví, dezerty a moučníky.

Zadoticka autor receptu:

Dobré linecké těsto

Počet přidaných receptů: 34

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
330 hlasujících
  • Recept Dobré linecké těsto - Linecké cukroví
  • Recept Dobré linecké těsto - Neslepené cukroví
  • Recept Dobré linecké těsto - Linecké pečivo s domácí jahodovou marmeládou
  • Recept Dobré linecké těsto - Linecká kolečka
  • Recept Dobré linecké těsto - Linecké vykrajované cukroví

Kuchařky obsahující recept Dobré linecké těsto

Recept se nachází v 875 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
Nina
ZAKUSKY 627 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dobré linecké těsto

Celkový počet komentářů u receptu: 100
  • Komentář k receptu Dobré linecké těsto Ivona 16.12.2015 19:25:25

    Těsto je super,jen při vyválení se musí používat dost mouky protože se těsto trochu lepí ale výsledek je super ... já dělala v elektrické troubě jen na 100st a žádné není připálené,paráda.

  • Komentář k receptu cheimi 15.12.2015 10:35:49

    Zdravím všechny zde-nepeči cukroví první rok-moje zkušenost-to že někdo páše,že se těsto drolí-nebo je mastné-je to moukou a máslem-dělávám obdobný recept-jen přidávám na recept káv.lžičku octa-musí se nechávat odpočívat v chladu min 2 hoďky-krásně se všechno spojí-rozvaluje-vykrajuje-nel epí se to.pokud je horší levnější mouka (vůbec nedávat z tesca) po upečení se cukroví trošku zmenší-není na závadu-přeji krásné vánoce.

  • Komentář k receptu Dobré linecké těsto Monika 15.12.2015 08:21:02

    Musí se těsto nechat odležet?? Nebo mohu péct hned?
    Předem děkuji za odpověď.

  • Trochu mastné Cassic 11.12.2015 17:49:46

    Těsto se mi zdálo strašně mastné, potřebovala jsem více mouky. Za to krásná máslová chuť. Pekla jsem na 175st. 10min.

  • Dobré linecké těsto Sofina 09.12.2015 17:16:44

    Moc výborný recept. Nedrolí se. Výborně se rozválí. Jenom jsem si ho trošičku přibarvila žlutým cukrářským barvivem. Jenom na špičku nože. Je krásně jemně žluté a slepované rybízovou marmeládou je nádherný kontrast. Hned je měkké.

  • Komentář k receptu Dobré linecké těsto rf jubn n t 09.12.2015 16:16:24

    fetzwezbtw t tzdb ge g g z g 55195866,eioe nbe

  • Rozpadá se na jazyku Petra 09.12.2015 10:10:57

    Musela jsem přidat o dost víc mouky ( což mohlo být způsobeno jak kvalitou másla tak mouky...) přesto naprosto výborné, jak chuťově, tak vzhledově :)

  • Komentář k receptu Dobré linecké těsto Jana 08.12.2015 16:48:45

    Z tohoto těsta jsem dělala Linecké cukroví. Je opravdu výborné!!! Dekuji moc za recept! Všem moc chutná!! :-)

Celkový počet komentářů: 100
Nalezeno receptů: 100
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Dobré linecké těsto
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept