Dobré domácí koblihy

2 h 30 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 64832x
Recept na domácí koblihy.
Komentáře receptu 16
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Z droždí, teplého mléka (ne horkého) a lžičky cukru uděláme kvásek. Z uvedených ingrediencí a kvásku zaděláme těsto, teplé mléko přidáváme podle potřeby, množství je jen orientační. Těsto necháme vykynout.

Těsto vyválíme na plát silný cca 1 cm, lehce vyznačíme kolečka a do středu koleček klademe marmeládu. Přikryjeme dalším plátem těsta a podle kopečků marmelády vykrajujeme koblihy. Koblihy s marmeládou necháme asi půl hodiny kynout.

Dobré domácí koblihy potom smažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje nebo ve fritovacím hrnci.

autor receptu:

Dobré domácí koblihy

Počet přidaných receptů: 17

Ingredience

Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
80 hlasujících
  • Recept Dobré domácí koblihy - Hotové koblihy. Ty tmavší jsou ze začátku smažení, kdy byl olej příliš horký.
  • Recept Dobré domácí koblihy - Kynutí koblih
  • Recept Dobré domácí koblihy - Příprava koblih

Kuchařky obsahující recept Dobré domácí koblihy

Recept se nachází v 158 kuchařkách
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dobré domácí koblihy

Celkový počet komentářů u receptu: 16
  • Komentář k receptu Dobré domácí koblihy adriana (tecka) nedvedova1 29.08.2014 13:10:43

    Výborný recept :o) Dělala jsem z poloviční dávky a i tak jich je až až :)

  • dochuceni mia 01.03.2014 13:52:40

    Přidala bych určitě špetku soli do těsta!! Chuťově je to lepší:-)

  • Co z odkrojky Marfuška 12.02.2014 17:22:04

    Moje babička dělala vždy skvělé koblihy, a ty kousky co zbudou po vykrajování vždy smíchala s hrozinkami namočenými v rumu, udělala takové válečky a usmažila. U nás doma se horké koblihy, celé obalují v cukru jako vanilkové rohlíčky, udělá se na nich taková krusta a je to moc dobré.

  • Moje zkušenost Marek 21.01.2014 19:04:52

    Z vlastní zkušenosti mohu doporučit fritovací hrnec, 160-170 °C a 3 minuty z každé strany. Ještě doporučuji podávat se šlehačkou :-)
    Jinak děkuji moc za recept. Jsou výborné.

  • prosmážení koblížku uvnitř Klecanda 01.06.2013 11:45:53

    pokud koblížek nenaplníš, tak se dobré jej udělat tvarově jako donuts s dirkou uprostřed a tím se pěkně celý prosmaží a náplň dáš až nahoru...

  • Martina 06.04.2013 13:37:08

    Můžu prosímmísto HERY použít klasické máslo?

  • Martina 06.04.2013 13:30:47

    Můžu místo HERY použít klasické máslo?Děkuji.

  • Pro začátečníky Ignis 19.03.2013 20:50:13

    Dlouho jsem se chystala nějaké koblihy udělat a nakonec jsem zvolila tento recept. Naštěstí mě už instinkt varoval že z kila mouky jich bude moc a tak jsem zadělala těsto z poloviční dávky :-)
    Poněkud mě zmátlo 6 lžic Hery - já znám Heru jen v pevném skupenství. Takže na poloviční dávku jsem zvolila a nakonec stačilo 100g Hery a mléko jsem dala plnotučné. Protože jsem nevěděla co udělat s bílky, zapracovala jsem je do těsta také a přidala cca 50 - 100 g mouky navíc (aby těsto bylo tak tuhé aby šlo vyválet). Těsto krásně vykynulo a hurá udělat koblihy. vykrajovala jsem je hrnečkem z Tesca (takový ten normovaný čtvrtlitráček) a usmažené hotové koblihy byly cca stejně velké jako ty obchodní, celkem jich bylo z těsta 16 + 4 malé vrtáky ze zbytku těsta.
    Říká se že se nemají dělat koblihy z odkrojků, ale vůbec nebyl problém odkrojky zpracovat a vytvořít z nich další dokonalé koblihy.
    Vyplatilo se mi vykrajovat kolečka těsta jako u cukroví, na polovinu z nich dát marmeládu, přiklopit prázdnou polovinou koleček, všechny okraje jemně rozplacatit prsty a znova vykrojit hrnkem - koblihy byly krásně symetrické, hladké a ani jedna nevytekla.
    Jako začátečníka mě trápilo že nikde nebylo ani přibližně uvedeno jak má být olej horký - když jsem jej tedy rozpálila na maximum (u plotýnkového elektrického sporáku s šesti stupni na maximálním šestém) smažily se koblihy příliš rychle a do 10 - 15 vteřin se pálily. Konečným kompromisem bylo je smažit na stupni 4, kdy se usmažily cca po 30s na každou stranu a zůstaly přijatelně světlé a přitom byly propečené.
    Koblihy byly výborné, foto přikládám :-)

    • Heru si rozpustim, a způsob smažení a teplota je napsána níže v diskusi, u mléka je jedno jaké se použije a bílky zpracuji do jiných pokrmů, případně usmažím k chlebu a mám zdravou svačinu, protože neobsahují cholesterol a je to bílkovina. Nakonec jste si poradila a byla jste spokojená a to je důležité. Přeji mnoho uspěchů v realizaci dalších receptů.

Celkový počet komentářů: 16
Nalezeno receptů: 16
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Dobré domácí koblihy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept