Dobré domácí koblihy

2 h 30 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 142251x
Recept na domácí koblihy.
Komentáře receptu 20
Uvařil jsem to (Recept vařilo 12 lidí)


Postup přípravy receptu

Z droždí, teplého mléka (ne horkého) a lžičky cukru uděláme kvásek. Z uvedených ingrediencí a kvásku zaděláme těsto, teplé mléko přidáváme podle potřeby, množství je jen orientační. Těsto necháme vykynout.

Těsto vyválíme na plát silný cca 1 cm, lehce vyznačíme kolečka a do středu koleček klademe marmeládu. Přikryjeme dalším plátem těsta a podle kopečků marmelády vykrajujeme koblihy. Koblihy s marmeládou necháme asi půl hodiny kynout.

Dobré domácí koblihy potom smažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje nebo ve fritovacím hrnci.

autor receptu:

Dobré domácí koblihy

Počet přidaných receptů: 17

Ingredience

Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
117 hlasujících
  • Recept Dobré domácí koblihy - Hotové koblihy. Ty tmavší jsou ze začátku smažení, kdy byl olej příliš horký.
  • Recept Dobré domácí koblihy - Kynutí koblih
  • Recept Dobré domácí koblihy - Příprava koblih

Kuchařky obsahující recept Dobré domácí koblihy

Recept se nachází v 199 kuchařkách
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4084 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dobré domácí koblihy

Celkový počet komentářů u receptu: 20
  • Komentář k receptu Dobré domácí koblihy Petra 10.02.2016 17:41:11

    Jak dlouho má to těsto prosím kynout? :)

  • Komentář k receptu Dobré domácí koblihy technosmash 17.01.2016 20:57:00

    VYNIKAJÍCÍ... Na to že to já osobně nemusím sladké pečivo, tohle bude u nás doma často... :)

  • tuk do těsta foreve 14.02.2015 13:55:15

    Já jsem dala 2 vrchovaté lžíce nerozpuštěného sádla - mám ho dost a tak ho dávám do každého těsta. Koblihy smažím nenaplněné (mám v nich důlky) a plním marmeládou až po usmažení. Recept je výborný, doporučuji.

  • Komentář k receptu Dobré domácí koblihy apa 07.02.2015 22:05:27

    V troubě se to nedá udělat?M8m akorát sporák MORA a ten skoro nehřeje.

  • Komentář k receptu Dobré domácí koblihy adriana (tecka) nedvedova1 29.08.2014 13:10:43

    Výborný recept :o) Dělala jsem z poloviční dávky a i tak jich je až až :)

  • dochuceni mia 01.03.2014 13:52:40

    Přidala bych určitě špetku soli do těsta!! Chuťově je to lepší:-)

  • Co z odkrojky Marfuška 12.02.2014 17:22:04

    Moje babička dělala vždy skvělé koblihy, a ty kousky co zbudou po vykrajování vždy smíchala s hrozinkami namočenými v rumu, udělala takové válečky a usmažila. U nás doma se horké koblihy, celé obalují v cukru jako vanilkové rohlíčky, udělá se na nich taková krusta a je to moc dobré.

  • Moje zkušenost Marek 21.01.2014 19:04:52

    Z vlastní zkušenosti mohu doporučit fritovací hrnec, 160-170 °C a 3 minuty z každé strany. Ještě doporučuji podávat se šlehačkou :-)
    Jinak děkuji moc za recept. Jsou výborné.

  • prosmážení koblížku uvnitř Klecanda 01.06.2013 11:45:53

    pokud koblížek nenaplníš, tak se dobré jej udělat tvarově jako donuts s dirkou uprostřed a tím se pěkně celý prosmaží a náplň dáš až nahoru...

  • Martina 06.04.2013 13:37:08

    Můžu prosímmísto HERY použít klasické máslo?

Celkový počet komentářů: 20
Nalezeno receptů: 20
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Dobré domácí koblihy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.




přidat nový recept