Divočák na žampionech

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 31617x
Zvěřina se v jídelníčku nevyskytuje příliš často, proto je dobré mít po ruce rychlý recept.
Komentáře receptu 2


Postup přípravy receptu

Maso dobře očistíme, pokrájíme na větší nudličky, okořeníme - použijeme koření na divočinu. Narovnáme do misky (s víčkem), zakapeme olivovým olejem a zalijeme bílým vínem, tak aby bylo celé maso potopeno. Dáme do lednice. Naložené maso vydrží i delší dobu 3 - 4 dny, je pak více uleželé, provoněné kořením a má jemnější chuť.

Rozehřejeme si olej ve vyšší pánvi, orestujeme nakrájenou cibuli a podusíme na ní na plátky nakrájené žampiony. Vložíme připravené maso a opečeme. Pak maso otočíme, zalijeme zbytkem marinády z misky a přikryjeme pokličkou. Asi po 10 minutách maso znovu otočíme, osolíme a necháme ještě 5 - 10 minut pod pokličkou. V hrnku rozkvedláme škrobovou moučku s vodou a vylijeme na směs v pánvi, dobře promícháme a necháme projít varem.

Divočáka na žampionech podáváme třeba s těstovinami.

autor receptu:

Divočák na žampionech

Počet přidaných receptů: 64

Ingredience

Vaše cena 3699 běžně 5691 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
12 hlasujících
  • Recept Divočák na žampionech - Divočák s houbami na pánvičce.

Kuchařky obsahující recept Divočák na žampionech

Recept se nachází v 75 kuchařkách
myš1
recepty 4616 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2733 receptů
KDI
VARENIE 8341 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Divočák na žampionech

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • odpověď sylver 06.03.2009 09:09:52

    Ahoj Petro. Je tam pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, kmín a oregáno. Vše je umleto na jemno. Možná tam bývá i něco jiného, záleží na výrobci. Já ho kupuji v Tescu od výrobce FENIK.

  • Ahoj Sylvo, muzes mi prosim Te rici, co presne obsahuje koreni na divocinu. Kde jsem, tahle smes neni k dispozici. Zkusila bych si ji namichat sama. Dekuji.

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Divočák na žampionech
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?

  • Výhody a nevýhody pomůcek pro děti - dětská chůvička

    Výhody a nevýhody pomůcek pro děti - dětská chůvička

    Dříve než se rozhodnete pro koupi některé z pomůcek pro děti, je třeba vzít v úvahu všechna pro a proti. Jsou to skutečně pomůcky pro děti, nebo slouží spíše pro nás? Každý na to má jinou odpověď. Záleží na situaci, podmínkách, kde a jak žijeme, jaký máme názor na výchovu dítěte a také kolik energie jsme ochotni pro své pohodlí či nepohodlí obětovat.




přidat nový recept