Dršťkovou polévku nemusíme jíst pouze v hospodách a restauracích, můžeme si ji připravit i doma.
Hodnocení
3.1
/ 5 (209x)
Chutnalo
1x
Ingredience
4 stroužky
česnek
sůl
1 lžíce
majoránka
2 lžíce
hladká mouka
1 lžíce
mletá sladká paprika
1 ks
cibule
1 lžička
pálivá mletá paprika
500 g
dršťky
Postup přípravy
Dršťky důkladně vydrhneme a uvaříme doměkka. Je to poněkud delší proces - asi 2,5 hodiny. Měkké vyndáme a pokrájíme na nudličky.
Během vaření očistíme cibuli a česnek a oboje posekáme najemno.
Na sádle osmahneme jemně posekanou cibuli s česnekem, zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vodou. Přidáme majoránku, mletou papriku, sladkou i pálivou, pokrájené dršťky a ještě půl hodiny povaříme.
Nakonec osolíme a můžeme podávat.