Dejvická dršťková

polévka | česká kuchyně | recept zobrazen: 136170x
Dršťkovou polévku nemusíme jíst pouze v hospodách a restauracích, můžeme si ji připravit i doma.
Komentáře receptu 7


Postup přípravy receptu

Dršťky důkladně vydrhneme a uvaříme doměkka. Je to poněkud delší proces - asi 2,5 hodiny. Měkké vyndáme a pokrájíme na nudličky.

Během vaření očistíme cibuli a česnek a oboje posekáme najemno.

Na sádle osmahneme jemně posekanou cibuli s česnekem, zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vodou. Přidáme majoránku, mletou papriku, sladkou i pálivou, pokrájené dršťky a ještě půl hodiny povaříme.

Nakonec osolíme a můžeme podávat.

konvalinka autor receptu:

Dejvická dršťková

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

3,1
dobrý recept
208 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Dejvická dršťková

Recept se nachází v 75 kuchařkách
KDI
VARENIE 4884 receptů
Rudova kuchařka
Rudové speciality 400 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dejvická dršťková

Celkový počet komentářů u receptu: 7
  • Pro paní Janu Pavla 07.09.2006 10:32:17

    Mě by docela zajímalo,paní Jano,co dáváte místo česneku,když ho nemůžete.Pavla

  • No jo. doktor 04.09.2006 06:43:28

    Kamarád,šéf bituňku ješte za totality ji vařil ve velikém kotli.Ingredience v podstatě jako u Vás,akorát ji po uvaření nechal vystydnout a uležet asi den.Chutě krásně prolnuly a z dršťků se uvolnily látky,které té polévce dávají unikátní konzistenci a chuť.

  • Ta práce za to stojí. doktor 04.09.2006 06:35:00

    Měl jsem známého,šéfa bituňku,ještě za totality.Držďková byla pro něj rituál.Paní Jano ,dělal to v podstatě jako Vy,ale v pořádném kotli.Rozdíl je v tom,že po dovaření ji nechal vystydnout a odležet alespoň den.Chutě krásně prolnou,z drštků se uvolní látky,které dávají polévce unikátní chuť.

  • Ňamky ňamky Eva 03.09.2006 14:12:35

    Dršťkovku milujeme. Občas, když je fofr, dělám ji místo z drštěk z hlívy. Fakt je to podobné a rozhodně menší práce. Ale když si chce člověk šmáknout, musí si dát práci s dršťkama.

Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Dejvická dršťková
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Olej z vlašských ořechů je olej lisovaný za studena z jader vlašských ořechů. Vlašský ořech je plod ořešáku královského, který pochází z Persie. Daří se mu na slunném místě, vyžaduje hluboké a provzdušněné půdy. Začíná plodit nejdříve v 8 letech, dožívá se věku až 100 let, často i více. Olej z vlašských ořechů má lahodnou a výjimečnou chuť, ale také příjemně zlatavou barvu.

  • Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Většina výrobků na bělení zubů, které se nám nabízí v lékárnách a drogeriích, je založena na bázi peroxidu vodíku, který je také součástí bělících procedur na estetických a dentálních klinikách. Profesionální vybělení chrupu tak zatíží nejen vaši peněženku, ale i zubní sklovinu.




přidat nový recept