Dejvická dršťková

polévka | česká kuchyně | recept zobrazen: 136265x
Dršťkovou polévku nemusíme jíst pouze v hospodách a restauracích, můžeme si ji připravit i doma.
Komentáře receptu 7


Postup přípravy receptu

Dršťky důkladně vydrhneme a uvaříme doměkka. Je to poněkud delší proces - asi 2,5 hodiny. Měkké vyndáme a pokrájíme na nudličky.

Během vaření očistíme cibuli a česnek a oboje posekáme najemno.

Na sádle osmahneme jemně posekanou cibuli s česnekem, zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vodou. Přidáme majoránku, mletou papriku, sladkou i pálivou, pokrájené dršťky a ještě půl hodiny povaříme.

Nakonec osolíme a můžeme podávat.

konvalinka autor receptu:

Dejvická dršťková

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
208 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Dejvická dršťková

Recept se nachází v 77 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
Rudova kuchařka
Rudovy speciality 407 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dejvická dršťková

Celkový počet komentářů u receptu: 7
  • Pro paní Janu Pavla 07.09.2006 10:32:17

    Mě by docela zajímalo,paní Jano,co dáváte místo česneku,když ho nemůžete.Pavla

  • No jo. doktor 04.09.2006 06:43:28

    Kamarád,šéf bituňku ješte za totality ji vařil ve velikém kotli.Ingredience v podstatě jako u Vás,akorát ji po uvaření nechal vystydnout a uležet asi den.Chutě krásně prolnuly a z dršťků se uvolnily látky,které té polévce dávají unikátní konzistenci a chuť.

  • Ta práce za to stojí. doktor 04.09.2006 06:35:00

    Měl jsem známého,šéfa bituňku,ještě za totality.Držďková byla pro něj rituál.Paní Jano ,dělal to v podstatě jako Vy,ale v pořádném kotli.Rozdíl je v tom,že po dovaření ji nechal vystydnout a odležet alespoň den.Chutě krásně prolnou,z drštků se uvolní látky,které dávají polévce unikátní chuť.

  • Ňamky ňamky Eva 03.09.2006 14:12:35

    Dršťkovku milujeme. Občas, když je fofr, dělám ji místo z drštěk z hlívy. Fakt je to podobné a rozhodně menší práce. Ale když si chce člověk šmáknout, musí si dát práci s dršťkama.

Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Dejvická dršťková
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept