Dědovo pečené koleno

2 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 164695x
Dobré vepřové koleno (zadní). Čím větší, tím lepší.
Komentáře receptu 2


Postup přípravy receptu

Před samotnou úpravou nařízneme po celém kolenu kůží hlubšími zářezy. Poté koleno vykostíme, rozevřeme a nasolíme, zabalíme a dáme přes noc do ledničky.

Druhý den koleno rozbalíme, potřeme hořčicí a dobře zabalíme pomocí kuchyňského provázku nebo silnější nitě. Cibuli a česnek očistíme a oboje nasekáme.

Koleno vložíme do pekáčku, posypeme cibulí, česnekem, drceným kmínem a přidáme sádlo. Podlijeme vodou a pivem. Pekáček přikryjeme a dáme do rozehřáté trouby na 200 °C péct. Během pečení koleno často podléváme a obracíme.

Dědovo pečené koleno podáváme se šťouchanými brambory, strouhaným křenem a hořčicí.

autor receptu:

Dědovo pečené koleno

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 899 běžně 11225 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,5
dobrý recept
147 hlasujících
  • Recept Dědovo pečené koleno - Pečené koleno po dvou hodinách pečení.
  • Recept Dědovo pečené koleno - Upečené nakrájené koleno.
  • Recept Dědovo pečené koleno - pečené koleno

Kuchařky obsahující recept Dědovo pečené koleno

Recept se nachází v 151 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2622 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2712 receptů
Jaroslav Štěpán
Jardova kuchařka 283 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dědovo pečené koleno

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • Nemohla jsem najít žádný pěkný recept na pečené koleno, než jsem narazila na tento, ale na obrázku ho máte před pečením ještě s bobkovým listem a s novým kořením, tak tam tedy snad patří, v postupu jej totiž neuvádíte.

  • Luxusní Martinka 16.07.2008 15:49:53

    Koleno jak má být,řekni dědovi že to má štávu,moc výborné.Dělala jsem ho na párty a každý se olizoval a říkal že je to luxusní:-)))

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Dědovo pečené koleno
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept