Dědova koprová omáčka

30 min | omáčka | česká kuchyně | recept zobrazen: 185543x
Omáčka, kterou někteří milují a jiní nesnáší. Já se ji naučila vařit pro dědu, který ji měl rád a nikdo mu ji nechtěl vařit. Prý je vynikající.
Komentáře receptu 18
Uvařil jsem to (Recept vařilo 22 lidí)


Postup přípravy receptu

Na másle opražíme mouku, kterou zalijeme studeným vývarem a necháme povařit. Přilijeme sladkou smetanu a přidáme jemně posekaný kopr.

Nakonec vmícháme kysanou smetanu, ve které jsme předtím rozšlehali jeden žloutek. Chviličku povaříme.

Hotovou koprovou omáčku podáváme s hovězím masem, houskovým knedlíkem a vejcem uvařeným natvrdo.

autor receptu:

Dědova koprová omáčka

Počet přidaných receptů: 343

Ingredience

3,7
dobrý recept
245 hlasujících
  • Recept Dědova koprová omáčka - Dědova koprová omáčka.
  • Recept Dědova koprová omáčka - Koprovou omáčku jsem podávala s hrnečkovým knedlíkem a vařeným vajíčkem.
  • Recept Dědova koprová omáčka - Koprová omáčka s knedlíkem a vajíčkem.
  • Recept Dědova koprová omáčka - Koprovka s vajíčkem.

Kuchařky obsahující recept Dědova koprová omáčka

Recept se nachází v 413 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dědova koprová omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 18
  • kořínky holic-foto 27.09.2010 16:18:15

    kořínky od kopru jsem opral a povařil s trochou vody s octem. Ke konci jsem ten vývar přilil k omáčce. Konečnou chuť jsem vyvážil podle chuti cukrem. Tak nějak to dělala moje babička.

  • koprovka samantha 05.06.2012 16:37:11

    Uz se vari maso. Syn prijede bude zkouska ochutnavani. Je vyuceny sefkuchar zijici v Kanade.

    • koprovka Jarka 28.09.2010 20:47:35

      Zítra vyzkouším, manžel jí nemá rád, ale já ji miluju, tak bude jednou po mém.
      Zítra napíšu, jak se povedla

  • výborná rulik 02.05.2012 09:10:37

    do veku 25 rokov som kôpor neznášal, potom ale jedna pani KUCHÁRKA ju pripravovala tak, že sa jej nedalo odolať a odvtedy ju milujem, čím viac kôpru tým lepšie. Ja dávam len kysanú smetanu a bez octu.

  • výborný recept iren 25.04.2012 23:23:51

    Je to tedy fakt kalorická bomba, nedalo mně to a část obou smetan jsem nastavila mlékem ( jen nepatrně - 200 ml každé smetany a 100 ml mléka), byla velmi smetanová, příště zkusím dát mléka více, jen tak pro pokus:) Velice cením nápad, použít zakysanou smetanu místo hnusného octa. Dám jí ale příště také méně, přidala jsem lžičku cukru, přišlo mně to kyselé.
    Jinak úžasná, poctivá a lahodná omáčka!

  • Koprovka i s octem Zdenka 03.12.2011 14:40:36

    Jíšku dělám stejně, ale místo vývaru dám hned studené mléko, pak přidám trochu octa, trochu cukru a nakonec kopr. Je i na tento způsob vynikající. :-)

  • Já koprovku nikdy nemusela a tahle měla být původně pro mého přítele. Jenže..... nakonec to skončilo, jako naprostá prasopejskárna. Je prostě skvělá a já si jí na starý kolena oblíbila. Super a dík za takové recepty

  • koprovka eriikaa 30.11.2010 11:44:09

    schvalujem ju,je fantasticka

  • Recept jsem zkusila a je vyborna...a to ze by se to dalo uvarit i dietneji, to by urcite slo, ale uz by to nebylo tak dobry :o)

  • Celkový počet komentářů: 18
    Nalezeno receptů: 18
    |< << 12 >> >|
    Přidat příspěvek k receptu Dědova koprová omáčka
    * Povinné pole

    
    Kde to žije
    Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

    Píšeme jinde

    • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

      Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

      Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

    • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

      Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

      Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




    přidat nový recept