Dědova koprová omáčka

30 min | omáčka | česká kuchyně | recept zobrazen: 185567x
Omáčka, kterou někteří milují a jiní nesnáší. Já se ji naučila vařit pro dědu, který ji měl rád a nikdo mu ji nechtěl vařit. Prý je vynikající.
Komentáře receptu 18
Uvařil jsem to (Recept vařilo 22 lidí)


Postup přípravy receptu

Na másle opražíme mouku, kterou zalijeme studeným vývarem a necháme povařit. Přilijeme sladkou smetanu a přidáme jemně posekaný kopr.

Nakonec vmícháme kysanou smetanu, ve které jsme předtím rozšlehali jeden žloutek. Chviličku povaříme.

Hotovou koprovou omáčku podáváme s hovězím masem, houskovým knedlíkem a vejcem uvařeným natvrdo.

autor receptu:

Dědova koprová omáčka

Počet přidaných receptů: 343

Ingredience

3,7
dobrý recept
245 hlasujících
  • Recept Dědova koprová omáčka - Dědova koprová omáčka.
  • Recept Dědova koprová omáčka - Koprovou omáčku jsem podávala s hrnečkovým knedlíkem a vařeným vajíčkem.
  • Recept Dědova koprová omáčka - Koprová omáčka s knedlíkem a vajíčkem.
  • Recept Dědova koprová omáčka - Koprovka s vajíčkem.

Kuchařky obsahující recept Dědova koprová omáčka

Recept se nachází v 413 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dědova koprová omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 18
  • kořínky holic-foto 27.09.2010 16:18:15

    kořínky od kopru jsem opral a povařil s trochou vody s octem. Ke konci jsem ten vývar přilil k omáčce. Konečnou chuť jsem vyvážil podle chuti cukrem. Tak nějak to dělala moje babička.

  • koprovka samantha 05.06.2012 16:37:11

    Uz se vari maso. Syn prijede bude zkouska ochutnavani. Je vyuceny sefkuchar zijici v Kanade.

    • koprovka Jarka 28.09.2010 20:47:35

      Zítra vyzkouším, manžel jí nemá rád, ale já ji miluju, tak bude jednou po mém.
      Zítra napíšu, jak se povedla

  • výborná rulik 02.05.2012 09:10:37

    do veku 25 rokov som kôpor neznášal, potom ale jedna pani KUCHÁRKA ju pripravovala tak, že sa jej nedalo odolať a odvtedy ju milujem, čím viac kôpru tým lepšie. Ja dávam len kysanú smetanu a bez octu.

  • výborný recept iren 25.04.2012 23:23:51

    Je to tedy fakt kalorická bomba, nedalo mně to a část obou smetan jsem nastavila mlékem ( jen nepatrně - 200 ml každé smetany a 100 ml mléka), byla velmi smetanová, příště zkusím dát mléka více, jen tak pro pokus:) Velice cením nápad, použít zakysanou smetanu místo hnusného octa. Dám jí ale příště také méně, přidala jsem lžičku cukru, přišlo mně to kyselé.
    Jinak úžasná, poctivá a lahodná omáčka!

  • Koprovka i s octem Zdenka 03.12.2011 14:40:36

    Jíšku dělám stejně, ale místo vývaru dám hned studené mléko, pak přidám trochu octa, trochu cukru a nakonec kopr. Je i na tento způsob vynikající. :-)

  • Já koprovku nikdy nemusela a tahle měla být původně pro mého přítele. Jenže..... nakonec to skončilo, jako naprostá prasopejskárna. Je prostě skvělá a já si jí na starý kolena oblíbila. Super a dík za takové recepty

  • koprovka eriikaa 30.11.2010 11:44:09

    schvalujem ju,je fantasticka

  • Recept jsem zkusila a je vyborna...a to ze by se to dalo uvarit i dietneji, to by urcite slo, ale uz by to nebylo tak dobry :o)

  • Celkový počet komentářů: 18
    Nalezeno receptů: 18
    |< << 12 >> >|
    Přidat příspěvek k receptu Dědova koprová omáčka
    * Povinné pole

    
    Kde to žije
    Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

    Píšeme jinde

    • Jak překonat angínu bez antibiotik?

      Jak překonat angínu bez antibiotik?

      Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

    • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

      Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

      Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




    přidat nový recept