Dánské lívance

35 min | hlavní chod | 4 porce | dánská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 14023x
Vynikající rychlé lívance v netradiční podobě. Dánské lívance jsou kulaté lívance plněné ovocem nebo čokoládou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Smícháme sypké ingredience, přidáme vejce, mléko a vše důkladně promícháme tak, aby v těstě nebyly hrudky.

Lívanečník na dánské lívance důkladně vymažeme máslem. S množstvím másla nemusíme šetřit. Do každého otvoru dáme 2 vrchovaté lžíce těsta a začneme smažit. Na lívanec přidáme ovoce, čokoládu nebo jinou náplň dle naší fantazie a přikryjeme ještě kouskem těsta. Smažíme při vyšší teplotě tak, aby se rychle vytvořila krusta. Jakmile se vytvoří krusta, lívanec otočíme a teplotu snížíme. Důležité je, aby těsto při prvním otočení uvnitř bylo stále ještě řídké a po otočení steklo. Díky tomu bude lívanec kulatý. Pokud bychom lívanec otočili příliš pozdě, nebyl by kulatý z obou stran.

Po chvilce smažení otočíme znovu a hotové lívance vyjmeme. Při manipulaci s pánví se nepoužívají kovové nástroje, pokud je použijete, dávejte velký pozor, abyste si pánev nepoškodili. Nejvhodnější na otáčení jsou dřevěné hůlky nebo špejle.

Na závěr můžeme dánské lívance dozdobit ovocem, šťávou, čokoládovou polevou, skořicí nebo jen posypat moučkovým cukrem.

Příprava náplně z mraženého ovoce: Do malého kastrolu dáme mražené ovoce a zasypeme cukrem krystal podle chuti. Dáme na plotnu a mícháme, dokud se ovoce s cukrem nespojí a důkladně neprohřeje. Vzniklou šťávu můžeme použít na dozdobení hotových plněných lívanců.

Iveta Mojnířová autor receptu:

Dánské lívance

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
37 hlasujících
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance: Pro dozdobení je použitá zbylá šťáva z náplně a skořice.
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance s čokoládovou polevou.
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance: Varianta se skořicí.
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance: Varianta s čokoládou
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance při otočení.
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance: Lívance po prvním otočení.
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance: Přidání náplně.

Kuchařky obsahující recept Dánské lívance

Recept se nachází v 148 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4290 receptů
majdasi
Majka sladká jídla 688 receptů
Sindy
pečení sladké 142 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dánské lívance

Přidat příspěvek k receptu Dánské lívance
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept