Dánské lívance

35 min | hlavní chod | 4 porce | dánská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 14123x
Vynikající rychlé lívance v netradiční podobě. Dánské lívance jsou kulaté lívance plněné ovocem nebo čokoládou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Smícháme sypké ingredience, přidáme vejce, mléko a vše důkladně promícháme tak, aby v těstě nebyly hrudky.

Lívanečník na dánské lívance důkladně vymažeme máslem. S množstvím másla nemusíme šetřit. Do každého otvoru dáme 2 vrchovaté lžíce těsta a začneme smažit. Na lívanec přidáme ovoce, čokoládu nebo jinou náplň dle naší fantazie a přikryjeme ještě kouskem těsta. Smažíme při vyšší teplotě tak, aby se rychle vytvořila krusta. Jakmile se vytvoří krusta, lívanec otočíme a teplotu snížíme. Důležité je, aby těsto při prvním otočení uvnitř bylo stále ještě řídké a po otočení steklo. Díky tomu bude lívanec kulatý. Pokud bychom lívanec otočili příliš pozdě, nebyl by kulatý z obou stran.

Po chvilce smažení otočíme znovu a hotové lívance vyjmeme. Při manipulaci s pánví se nepoužívají kovové nástroje, pokud je použijete, dávejte velký pozor, abyste si pánev nepoškodili. Nejvhodnější na otáčení jsou dřevěné hůlky nebo špejle.

Na závěr můžeme dánské lívance dozdobit ovocem, šťávou, čokoládovou polevou, skořicí nebo jen posypat moučkovým cukrem.

Příprava náplně z mraženého ovoce: Do malého kastrolu dáme mražené ovoce a zasypeme cukrem krystal podle chuti. Dáme na plotnu a mícháme, dokud se ovoce s cukrem nespojí a důkladně neprohřeje. Vzniklou šťávu můžeme použít na dozdobení hotových plněných lívanců.

Iveta Mojnířová autor receptu:

Dánské lívance

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
37 hlasujících
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance: Pro dozdobení je použitá zbylá šťáva z náplně a skořice.
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance s čokoládovou polevou.
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance: Varianta se skořicí.
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance: Varianta s čokoládou
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance při otočení.
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance: Lívance po prvním otočení.
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance: Přidání náplně.

Kuchařky obsahující recept Dánské lívance

Recept se nachází v 148 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů
majdasi
Majka sladká jídla 691 receptů
Sindy
pečení sladké 142 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dánské lívance

Přidat příspěvek k receptu Dánské lívance
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept