Skvělý recept pro ty co už nechtějí kuře jenom upéct v troubě, ale chtějí vyzkoušet recepty jiných kuchyní.
Hodnocení
2.8
/ 5 (1321x)
Doba přípravy
120 min
Ingredience
sůl
3 dl
vývar
100 g
máslo
1-2 svazečky
petrželka
1 lžíce
smetana
1 ks
kuře
hladká mouka
mletý černý pepř
na ozdobu
12 plátků
slanina
Postup přípravy
Očištěné kuře osolíme a o opepříme. Z petrželky odkrojíme stonky, smícháme ji s polovinou másla a vložíme do kuřete.
Na zbylém rozehřátém másle osmažíme kuře po všech stranách, podlijeme teplým vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Ke konci dušení přidáme smetanu.
Kuře ozdobíme křupavými ruličkami ze slaniny, šťávu zahustíme moukou, povaříme a je hotovo.
Dánské kuře naporcujeme a podáváme ihned.