Dalmatské čufty se smetanovou omáčkou

1 hod | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 972x
Šišky z mletého masa v chuťově zajímavé omáčce. Osvědčený recept na výborný hlavní chod.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Housku nakrájíme, namočíme, vymačkáme a jemně umeleme. Hovězí a vepřové maso umeleme na hrubo a přidáme sůl, pepř, vejce, kmín, umletou housku, mouku a dobře promícháme. Z masové hmoty tvoříme šišky - čufty o váze asi 7 dkg. Šišky opečeme na rozpáleném tuku a hotové přendáme do jiné nádoby.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Citron omyjeme a nakrájíme na plátky. Nakrájenou cibuli na tuku po opékání čuft osmažíme dorůžova, přisypeme mouku a krátce osmažíme. Potom vmícháme mletou papriku, jen krátce osmahneme, vmícháme rajský protlak a zalijeme vodou. Přidáme nakrájený citron, divoké koření, sůl a za občasného míchání zvolna vaříme alespoň 30 minut.

Mezitím rajčata a kyselou okurku nakrájíme na plátky, papriku na nudličky a vše krátce podusíme na tuku. Přidáme hrášek a necháme stranou. Do uvařené omáčky přidáme smetanu, podle potřeby upravíme hustotu, povaříme a scedíme na čufty. Vložíme podušenou zeleninu, krátce povaříme, aby se dobře masové čufty dobře prohřály.

Dalmatské čufty se smetanovou omáčkou jsou výborné s rýží nebo brambory.

lumik autor receptu:

Dalmatské čufty se smetanovou omáčkou

Počet přidaných receptů: 257

Ingredience

na porce
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Dalmatské čufty se smetanovou omáčkou

Recept se nachází v 9 kuchařkách
lumíkova kuchařka
lumik
lumíkova kuchařka 362 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů
zjirousek
Mletá masa 467 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dalmatské čufty se smetanovou omáčkou

Přidat příspěvek k receptu Dalmatské čufty se smetanovou omáčkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept