120 g | slanina | |
150 g | olej | |
10 g | sůl | |
60 g | šunka | |
100 g | kečup | |
5 g | chilli paprička | |
200 g | žampiony | |
600 g | vepřová panenka | |
60 g | paprika červená | |
100 g | hrášek mražený | |
1 dl | červené víno (kvalitní) |
Vepřovou panenku odblaneníme a nakrájíme na větší kousky. Ty lehce osolíme a opepříme. Chilli papričky očistíme, zbavíme semínek a nasekáme najemno.
Do mísy vysypeme ďábelskou směs, kterou koupíme v obchodě, zalijeme olejem, přidáme chilli papričky a dobře promícháme. Pak tam vložíme maso a necháme ho marinovat přes noc.
Cibuli a žampiony očistíme. Slaninu nakrájíme na větší kostky, cibuli na osminy nebo čtvrtiny a žampiony zbavíme nožiček. Uleželé maso pak střídavě napichujeme s cibulí, žampiony a slaninou. Špízy prudce opečeme na oleji - odložíme do tepla.
Zbylou cibuli a žampiony nakrájíme na kostky, šunku na malé nudličky, vše to orestujeme, přidáme mražený zelený hrášek, kečup, na nudličky nakrájanou kapii, vše to zalijeme červeným vínem a dusíme. Do šťávy ukládáme špízy, ještě krátce podusíme a možná trochu dochutíme podle vaši chuti.
Autor:tono2
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena