Cuketový koláč z listového těsta

45 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 32411x
Tento koláč z listového těsta je rychlou a snadnou možností, jak si poradit s cuketami.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Cuketu nakrájíme na tenčí plátky a povrch trochu osolíme, necháme plátky asi 10 minut vypotit a přebytečnou tekutinu setřeme papírovým ubrouskem.

Mezitím si připravíme smetanovou náplň. Nejprve nakrájíme nadrobno cibulku a osmažíme ji dozlatova na trošce oleje. Cibulku vmícháme do kysané smetany, přisypeme 2 lžíce parmezánu a podle chuti ještě přisolíme.

Listové těsto rozválíme na tenký plát podle velikosti formy. Povrch nejprve potřeme směsí ze smetany, poklademe cuketou a posypeme na plátky nakrájeným česnekem. Nakonec koláč dobře pokapeme olivovým olejem.

Cuketový koláč pečeme při 200 °C asi 30 minut. 10 minut před koncem pečení povrch posypeme zbylým parmazánem.

autor receptu:

Cuketový koláč z listového těsta

Počet přidaných receptů: 87

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
28 hlasujících
  • Recept Cuketový koláč z listového těsta - Cuketový koláč

Kuchařky obsahující recept Cuketový koláč z listového těsta

Recept se nachází v 196 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Cuketový koláč z listového těsta

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • inovace Terezie 19.08.2014 20:23:18

    Velmi dobrý recept. Protože jsem neměla vhodný plech, ale pouze skleněnou zapékací mísu, tak jsem ho trochu inovovala- dala cukety na více vrstev a zalila rozmíchanou zakysanou smetanou (cca 100ml) s vajíčkem trochou parmazánu.

  • Komentář k receptu Cuketový koláč z listového těsta safiro 07.09.2013 20:25:32

    Koláč jsme snědli na posezení. Byl moc dobrý. Pekla jsem ho trochu déle, 40 minut a byl akorát.

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Cuketový koláč z listového těsta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept