Cuketová pochoutka na topinky

1 h 15 min | pomazánka | česká kuchyně | recept zobrazen: 217x
Recept na dobrou pochoutku na topinky, je dobrá i s obyčejným pečivem.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Středně velkou cuketu oloupeme, nastrouháme na jemno a necháme asi hodinu vyplakat. Potom slijeme tekutinu a nastrouhanou cuketu vymačkáme. Větší cibule a česnek oloupeme, cibule nakrájíme na jemno a česnek prolisujeme.

Cibuli zpěníme na sádle, přidáme nastrouhanou cuketu, rajský protlak, prolisovaný česnek, ostrý kečup, špetku chilli nebo místo chilli koření můžeme použít mleté feferony naložené v soli. Směs osolíme, dobře promícháme a necháme za častého míchání dodělat doměkka - do zhoustnutí.

Hotovou cuketovou pochoutku plníme do skleniček a 20 minut sterilujeme.

Cuketovou pochoutku podáváme na topinkách, případně s rohlíkem nebo houskou.

autor receptu:

Cuketová pochoutka na topinky

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
3 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Cuketová pochoutka na topinky

Recept se nachází v 15 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Cuketová pochoutka na topinky

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • móc dobré Japona 09.04.2016 21:44:49

    Potřebovala jsem využít zbytek velké cukety, tak jsem zkusila tento recept - a neprohloupila. Byla to velká mňamka a topinky posypané ještě kozím sýrem neměly chybu.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Cuketová pochoutka na topinky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept