Cuketová omáčka s bramborovými noky

25 min | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 2086x
Recept na vynikající oběd, který vám nezabere moc času. Pochutná si celá rodina!
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Velkou cuketu pořádně omyjeme, neoloupanou nakrájíme na kostičky, dáme do hlubšího hrnce na rozpálený olej a posypeme kořením na grilovanou zeleninu. Mezitím si vedle na pánvi dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu.

Až cuketa změkne, přidáme zeleninový vývar, prolisovaný česnek a kelímek smetany. Pořádně promícháme, odstavíme z plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme. Vrátíme zpět na plotnu, přidáme hotovou slaninu s cibulí, osolíme, opepříme a za stálého míchání minutu povaříme. Pro ještě výraznější chuť doporučuji do hotové omáčky přimíchat trochu plnotučné hořčice, stačí přidat 1 - 2 lžíce.

Bramborové noky si připravíme podle návodu na balení.

Cuketovou omáčku můžeme smíchat s bramborovými noky již v hrnci, v druhém případě zalijeme noky omáčkou až na talíři. Efekt je na talíři stejný, obojí vypadá skvěle.

Cuketovou omáčku s bramborovými nohy ihned po přípravě podáváme.

autor receptu:

Cuketová omáčka s bramborovými noky

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Cuketová omáčka s bramborovými noky

Recept se nachází v 42 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů
Rychlé večeře.......
Eva
Rychlé večeře....... 59 receptů
Irena
Kuchařka Irena 2328 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Cuketová omáčka s bramborovými noky

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Famózní! Zuzka 09.09.2013 17:58:59

    Naprosto skvělá večeře! Já dala tedy více česneku, protože ho máme rádi a ani jsem nesolila a nepepřila stačila kořenící směs Gril Barbecue.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Cuketová omáčka s bramborovými noky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept