Cuketová bábovka s rozinkami

1 hod | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 5647x
Bábovka plná cuket a rozinek naložených v rumu. Recept pro každou příležitost.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Rozinky namočíme do rumu nejméně na hodinu. Cuketu oloupeme a nastrouháme. Jeden hrnek najemno a druhý hrnek nahrubo, případnou vodu slijeme.

Vejce rozklepneme, přidáme olej i oba druhy cukru a vše spolu vyšleháme. Přidáme jemnou cuketu a polovinu mouky smíchanou s práškem do perníku a skořicí. Promícháme, přidáme cuketu nastrouhanou nahrubo a druhou polovinu mouky. Promícháme a nakonec přidáme rozinky namočené v rumu.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a uhladíme. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi hodinu na 160 - 170 °C.

Upečenou cuketovou bábovku s rozinkami necháme ve formě 10 minut a pak ji opatrně vyklopíme. Před podáváním bábovku poprášíme moučkovým cukrem.

1 hrnek = 250 ml.

.Renča. autor receptu:

Cuketová bábovka s rozinkami

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
16 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Cuketová bábovka s rozinkami

Recept se nachází v 64 kuchařkách
BÁBOVKY
.Renča.
BÁBOVKY 40 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Cuketová bábovka s rozinkami

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • pochvala Lydea 28.09.2012 15:51:21

    Dnes jsem vyzkoušela Váš recept. Velmi snadno se dělá a výsledek je výborný. Opravdu skvělý recept. Děkuji moc !!! Ludmila

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Cuketová bábovka s rozinkami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept