Cukeťák

35 min | chuťovka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 22577x
Něco pro milovníky cukety, ale nejen pro ně. Recept do pekáčku.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Cuketu si oloupeme, vydlabeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Stroužky česneku prolisujeme. Nasekáme si také čerstvou petrželku nebo pažitku.

K cuketě přidáme sýr, na kostičky nakrájený měkký salám a uzený špek, hrubou mouku s práškem do pečiva, sůl a pepř podle chuti, cibuli, prolisovaný česnek a pár lžic oleje. Oddělíme si žloutky od bílků, žloutky přidáme do těsta, přidáme trochu pažitky nebo petrželky. Vše důkladně promícháme. Nakonec do směsi na cukeťák vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.

Těsto nalijeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného plechu. Cukeťák pečeme při 150 °C asi 20 minut dorůžova.

Cukeťák podáváme teplý s bramborem nebo i studený na chuť.

autor receptu:

Cukeťák

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porce
Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Cukeťák

Recept se nachází v 41 kuchařkách
magda.kubickova
dobré vaření 332 receptů
martinikovaiveta
Internetová kuchařka-Iveta 373 receptů
Michalenka
ZELENINA-tepelně upravená 48 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Cukeťák

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Cukeťák
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Cestování a ebola - jaká jsou rizika?

    Cestování a ebola - jaká jsou rizika?

    Ebola je velmi vážné infekční onemocnění, (známé také pod názvem krvácivá horečka), které ve více než polovině případů končí smrtí. Její výskyt je v současnosti hlášen v některých zemích západní Afriky. Podle nejnovějších informací je např. v Libérii nemoc na ústupu, v Guineji a Sierra Leone však počet pacientů nadále stoupá.

  • Ořechy - zdravá alternativa mlsání

    Ořechy - zdravá alternativa mlsání

    Ořechy a oříšky jsou sice součástí naší stravy, ale více je známe jako pochutiny. Pokud na ně nejsme alergičtí, můžeme je považovat za velmi zdravou alternativu mlsání. Můžeme si namíchat libovolnou kombinaci a tu s pocitem, že sice mlsáme, ale zároveň i děláme něco pro své zdraví, chroupat u televize.




přidat nový recept