Conchiglie se slávkami

1 hod | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | recept zobrazen: 1526x
Lehce exotický recept na slávky a skvělé těstoviny ve tvaru škeblí.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Slávky pečlivé vydrhneme pod studenou tekoucí vodou a zbavíme byssových vláken. Ty, které nejsou zcela uzavřené, odstraníme. Slávky dáme s polovinou cibule do hrnce, podlijeme vínem, přikryjeme pokličkou a zahříváme na středním ohni. Hrncem občas potřeseme. Většina slávek se po několika málo minutách otevře.

Hrnec odstavíme, tekutinu slijeme a odložíme k dalšímu použití. Slávky, které se neotevřely, nepoužijeme.

Zbývající cibuli opékáme v rendlíku na másle 2-3 minuty, potom vmícháme česnek a ještě minutu zahříváme. Postupně vmícháme odloženou tekutinu ze slávek, petrželku a smetanu. Osolíme a opepříme a ještě chvilku mírně povaříme.

V osolené vodě s 1 lžící oleje uvaříme conchiglie (rýhované mušle) tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.

Několik slávek odložíme na ozdobu i s lasturami, ostatní vyloupeme. Vyloupané slávky vmícháme do smetanové omáčky a krátce prohřejeme. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou se stávkami a promícháme. Ozdobíme nevyloupanými slávkami a podáváme s teplým křupavým bílým pečivem.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART

autor receptu:

Conchiglie se slávkami

Počet přidaných receptů: 127

Ingredience

na porce
Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,7
dobrý recept
9 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Conchiglie se slávkami

Recept se nachází v 11 kuchařkách
vařecka
Kuchařska2 1252 receptů
Zorňafa
1. aa-8b 3185 receptů
vyzkoušet
JANIČKA
vyzkoušet 36 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Conchiglie se slávkami

Přidat příspěvek k receptu Conchiglie se slávkami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Káva a její vliv na mozkové funkce

    Káva a její vliv na mozkové funkce

    Konzumace kávy je spojena s řadou názorů týkajících se jejích účinků na zdraví člověka, přičemž názory ohledně prospěšnosti pití tohoto nápoje jsou často velmi kontroverzní. V závislosti na tom, komu je takový dotaz kladen, pak někteří tvrdí, že káva je velmi zdravá zatímco jiní se domnívají, že se jedná o velmi škodlivý nápoj. Navzdory argumentům odpůrců kávy však existuje řada prokazatelně ověřených faktů o tom, že konzumace kávy je zdraví prospěšná.

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.




přidat nový recept