Čokoládový řez s lesním ovocem a tvarohem

2 hod | dezert | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2763x
Recept na přípravu výtečného dezertu k odpolední kávě - čokoládový řez s lesním ovocem a sladkým tvarohem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Čokoládový řez vypadá pracně, ale pokud se budeme držet receptu, tak se to na 100% povede, jak je na obrázku. Dezert je možné připravovat celoročně, ale nejlépe je to v létě, když na zahradě a v lese všechno zraje. Je pokaždé jiný, záleží na tom, jaké ovoce jsme nasbírali. Jednou sladší, jindy kyselejší.

Příprava čokoládového korpusu: Do kotlíku dáme vejce a cukr a šleháme 4 minuty na nejvyšší rychlost. Jakmile je hmota vyšlehaná, vyndáme kotlík ze stroje. Stěrkou zamícháme do vyšlehané hmoty prosátou mouku s kakaem. Hmotu rozetřeme na 2 kusy pečícího papíru. Těsto rozetřeme paletou na vrstvu tak, abychom po upečení mohli vykrojit upečený piškot.

Po rozetření dáme na plech a pečeme v troubě při teplotě 210 °C 8 -10 minut. Po upečení necháme piškot vychladnout a opatrně otočíme upečenou stranou na stůl a stáhneme pečící papír. Ráfek, do kterého budeme skládat řez, přiložíme na upečené pláty a přitlačíme, abychom je vykrojili.

Příprava sirupu na provlhčení piškotu: Do rendlíku dáme vodu a cukr. Uvedeme do varu a stáhneme ze sporáku. Necháme vychladit, přidáme griotku a zamícháme.

Příprava čokoládového krému: Do větší misky nalijeme vaječný koňak. Plátkovou želatinu dáme do misky s ledovou vodou, aby nabobtnala. Čokoládu vložíme do misky. Misku dáme do rendlíku s vroucí vodou, aby se čokoláda rozpustila. Smetanu vyndáme alespoň 2 hodiny předem, aby zteplala a lépe se s ní pracovalo. Smetanu šleháme metlami pomalu do polotuha tak, aby nebyla tuhá a ani moc tekutá. Želatinu vyždímáme a dáme rozpustit v kastrolu.

Do misky, kde je vaječný krém, nalijeme rozpuštěnou želatinu, zamícháme stěrkou a už nemícháme. Poté přidáme rozpuštěnou čokoládu, vyšlehanou smetanu a potom teprve zamícháme. Čokoládový krém připravujeme vždy, když se chystáme skládat řez.

Příprava čokoládového lesku: Plátkovou želatinu dáme do misky s ledovou vodu, aby nabobtnala. V kastrolu uvedeme do varu vodu se smetanou a cukrem. Přidáme nabobtnalou želatinu a nerozpuštěnou čokoládu a mícháme stěrkou. Pokud se stane, že směs není hladká, promícháme ji ponorným mixérem a přecedíme přes jemný cedník.

Skládaní řezu: Na plato položíme pečící papír a na něj vložíme ráfek. Do ráfku dáme vypíchnutý piškot, potřeme pomocí štětce sirupem. Navrch přijde polovina čokoládového krému, na krém piškot, opět provlhčíme sirupem a namažeme zbytek čokoládového krému. Vychladíme, na vrch nalijeme vlažný čokoládový lesk. Dezert krájíme, jakmile je lesk tuhý.

Příprava malinové omáčky: Maliny vložíme do rendlíku, přidáme cukr, vodu a pomalu vaříme. Po deseti minutách rozmixujeme ponorným mixérem a pomalu povaříme do zhoustnutí. Přecedíme přes jemný cedník do mističky.

Příprava sladkého tvarohu: Měkký tvaroh, cukr moučka a vanilku smícháme v misce. Tvaroh dáme na talíř a rozetřeme paletkou. Ovoce ledabyle poskládáme na talíř a ozdobíme malinovou omáčkou.

Čokoládový řez s lesním ovocem a sladkým tvarohem podáváme jako lahodný dezert.

Alakarte-cz autor receptu:

Čokoládový řez s lesním ovocem a tvarohem

Počet přidaných receptů: 166

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
4 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Čokoládový řez s lesním ovocem a tvarohem

Recept se nachází v 44 kuchařkách
Masarykovo menu 2013
Alakarte-cz
Masarykovo menu 2013 17 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
kailmija
Řezy 436 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Čokoládový řez s lesním ovocem a tvarohem

Přidat příspěvek k receptu Čokoládový řez s lesním ovocem a tvarohem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept