Čokoládový korpus

35 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 22486x
Recept na korpus, který dá víc práce, ale výsledek stojí za to.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozpustíme čokoládu s máslem. Necháme vychladnout, ale nemusíme dávat do lednice.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do lehké pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem, špetkou soli a kakaem. Mouku můžeme prosít přes síty, bude kypřejší. Žloutkovou pěnu smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Pak střídavě přimícháme sníh a kakaovou mouku. Nakonec vmícháme 3 lžíce sladké smetany.

Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 175 °C a dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Do formy rovnoměrně rozprostřeme těsto, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Pak troubu vypneme a čokoládový korpus necháme v troubě ještě několik minut dojít. Pak formu s korpusem vyjmeme a necháme zcela vychladnout.

Čokoládový korpus plníme různými krémy podle chuti, ale mně chutnal jen tak samotný.

Vlasta autor receptu:

Čokoládový korpus

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí

Kuchařky obsahující recept Čokoládový korpus

Recept se nachází v 62 kuchařkách
Vlasta
Moucniky 2 recepty


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Čokoládový korpus

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • Komentář k receptu Čokoládový korpus Klára 19.06.2014 21:26:53

    Recept skvělý ,chutný akorát se mi dodělal v troubě :-) . Jediné co mi vadilo ,jelikož jsem to plnila marmeládou tak ,že byl fakt nízký ,ale určitě opět udělám :-)

  • nemohu si stěžovat Vláďa 28.11.2013 13:05:26

    Dámy a pánové, tímto korpusem jsem vylepšil kávovou kuchyni. Je sice nižší, ale i přes to, jsem ho rozdělil na tři díly, protřel jahodovou marmeládou a potřel lehkou čokoládovou polevo a na vrchu jsem ho ozdobil pařížskou šlehačkou a neměl chybu - něco sako Sacher. Opravdu dobré, ne tolik nadýchané, ale čokoládově bombaistické. Jo přidal jsem tam trochu rumu - do těsta.

    Vláďa

  • Komentář k receptu Čokoládový korpus jakub 08.08.2013 15:21:58

    je nizky a docela suchý chutná jako piškot z kinder mlecny řez a po naplnění je moc dobrý

  • Michaela 21.08.2012 12:35:00

    Nemá to s korpusem nic společného.Těsto je příliš hutné a na klasickou dortovou formu o průměru 27cm je nízký.

  • Daniela 18.08.2012 15:04:35

    Dobrý den, chci se zeptat, jak je vysoký korpus po upečení. Děkuji.

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Čokoládový korpus
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Akné nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.

  • Strabismus neboli šilhání - příznaky a možná léčba

    Strabismus neboli šilhání - příznaky a možná léčba

    Strabismus je porucha očí, které říkáme šilhání. Za normálního stavu jsou osy pohledů obou očí rovnoběžné. U šilhavosti vidíme poruchu právě tohoto rovnoběžného postavení, kdy osy vidění obou očí nesměřují současně k jedinému bodu. Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept