Čokoládový korpus

35 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 19295x
Recept na korpus, který dá víc práce, ale výsledek stojí za to.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozpustíme čokoládu s máslem. Necháme vychladnout, ale nemusíme dávat do lednice.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do lehké pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem, špetkou soli a kakaem. Mouku můžeme prosít přes síty, bude kypřejší. Žloutkovou pěnu smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Pak střídavě přimícháme sníh a kakaovou mouku. Nakonec vmícháme 3 lžíce sladké smetany.

Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 175 °C a dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Do formy rovnoměrně rozprostřeme těsto, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Pak troubu vypneme a čokoládový korpus necháme v troubě ještě několik minut dojít. Pak formu s korpusem vyjmeme a necháme zcela vychladnout.

Čokoládový korpus plníme různými krémy podle chuti, ale mně chutnal jen tak samotný.

Vlasta autor receptu:

Čokoládový korpus

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2990 běžně 105000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Čokoládový korpus

Recept se nachází v 62 kuchařkách
Vlasta
Moucniky 2 recepty


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Čokoládový korpus

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • Komentář k receptu Čokoládový korpus Klára 19.06.2014 21:26:53

    Recept skvělý ,chutný akorát se mi dodělal v troubě :-) . Jediné co mi vadilo ,jelikož jsem to plnila marmeládou tak ,že byl fakt nízký ,ale určitě opět udělám :-)

  • nemohu si stěžovat Vláďa 28.11.2013 13:05:26

    Dámy a pánové, tímto korpusem jsem vylepšil kávovou kuchyni. Je sice nižší, ale i přes to, jsem ho rozdělil na tři díly, protřel jahodovou marmeládou a potřel lehkou čokoládovou polevo a na vrchu jsem ho ozdobil pařížskou šlehačkou a neměl chybu - něco sako Sacher. Opravdu dobré, ne tolik nadýchané, ale čokoládově bombaistické. Jo přidal jsem tam trochu rumu - do těsta.

    Vláďa

  • Komentář k receptu Čokoládový korpus jakub 08.08.2013 15:21:58

    je nizky a docela suchý chutná jako piškot z kinder mlecny řez a po naplnění je moc dobrý

  • Michaela 21.08.2012 12:35:00

    Nemá to s korpusem nic společného.Těsto je příliš hutné a na klasickou dortovou formu o průměru 27cm je nízký.

  • Daniela 18.08.2012 15:04:35

    Dobrý den, chci se zeptat, jak je vysoký korpus po upečení. Děkuji.

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Čokoládový korpus
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept