Nejdříve si připravíme z pečícího papíru kruh o průměru velikosti dna malé dortové formy a pruh na vyložení bočních stěn.
Sušenky jemně umeleme a spojíme se změklým máslem. Ze směsi řádně uhněteme středně tuhou hmotu, kterou rovnoměrně vtlačíme na dno vyložené dortové formy. Tvaroh vyšleháme s vejci a oběma cukry dohladka. Tvarohovou náplň rozprostřeme na hnědý základ koláče a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C přibližně 50 minut. Upečený základ koláče necháme zcela vychladnout.
Kompot necháme okapat. Ze šťávy připravíme podle návodu na obalu želatinu. Okapané ovoce nakrájíme na kousky a klademe na tvarohovou vrstvu koláče. Vše zalijeme vlažnou želatinou a necháme v chladu ztuhnout.
Čokoládovo-tvarohový koláč s meruňkami rozdělíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji. Moučník můžeme zdobit sekanými mandlemi, čokoládou a šlehačkou.