Čokoládovo-ořechové kreaturky

35 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1181x
Snadný recept na nepečené čokoládové vánoční cukroví.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Připravíme si dvě tabulky čokolády na vaření a asi jednu polévkovou lžíci tuku. Do kastrůlku nalámeme čokoládu, přidáme tuk a ve vodní lázni zvolna rozpustíme.

Mezitím si do misky připravíme mleté oříšky s cukrem moučka podle chuti a promícháme. Když je čokoláda rozpuštěná, vlijeme ji do misky s cukrem a oříšky. Vše mícháním spojíme do velmi lepivé hmoty a z ní pak vytvoříme hrudky, které dáme do malých papírových košíčků a ozdobíme lískovým oříškem nebo mandlí. Cukroví dáme nakonec do lednice ztuhnout.

Čokoládovo-ořechové kreaturky servírujeme jako vánoční cukroví.

autor receptu:

Čokoládovo-ořechové kreaturky

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Čokoládovo-ořechové kreaturky

Recept se nachází v 41 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
zdegross
cukroví 245 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Čokoládovo-ořechové kreaturky

Přidat příspěvek k receptu Čokoládovo-ořechové kreaturky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept