Čokoládové mufiny

1 h 15 min | moučník | vegetariánský recept | recept zobrazen: 280490x
Taky milujete čerstvé mufiny? Zkuste tyhle čokoládové.
Komentáře receptu 61
Uvařil jsem to (Recept vařilo 65 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejprve si předehřejem troubu na 180 °C a necháme změknout máslo. Papírové košíčky (přibližně 12 kousků) vložíme do plechu na mufiny (dortíčky) nebo na klasický rovný plech.

Hořkou čokoládu nastrouháme nahrubo nebo ji nasekáme najemno. Jednu pětinu rozdělíme do košíčků.

Do mísy prosijeme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Do druhé mísy dáme změklé máslo a vyšleháme ho do pěny. Postupně do něj zapracujeme cukr, vejce a mléko. Nakonec po částech přimícháme mouku z druhé mísy. Přidáme část čokolády - trochu si necháme na posypání a vše krátce promícháme.
Připravené košíčky plníme těstem do dvou třetin a jemně posypeme zbytem čokolády. V předehřáté troubě pečeme zhruba 25 minut. Pak je vytáhneme a necháme vychladnout.

Vilienka autor receptu:

Čokoládové mufiny

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

3,9
dobrý recept
539 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Čokoládové mufiny

Recept se nachází v 568 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů
Moučníky, zákusky, buchty
Jája
Moučníky, zákusky, buchty 149 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Čokoládové mufiny

Celkový počet komentářů u receptu: 61
Celkový počet komentářů: 61
Nalezeno receptů: 61
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Čokoládové mufiny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept