Čokoládové muffiny

45 min | moučník | vegetariánský recept | recept zobrazen: 162293x
Sváteční koláček, který zachutná i mlsným jazýčkům.
Komentáře receptu 4


Postup přípravy receptu

Z tohoto množství těsta upečeme 12 košíčků o průměru 5cm. Višně můžeme použít čerstvé i kompotované.

Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Višně omyjeme a vypeckujeme. Čokoládu nakrájíme na malé čtverečky nebo nasekáme nahrubo.

Vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl třeme asi 5 minut. Za stálého míchání přilijeme olej a vmíchejte jogurt. Pak přidáme mouku a kakao.

Košíčky naplníme do poloviny a rozložíme na ně višně.

Do zbytku těsta přidáme čokoládu a těsto dolijeme do košíčků.

Pečeme v předehřáté troubě na 250°C asi 20 minut. Pak teplotu zmírníme na 175 °C a dopečte dorůžova.

Muffiny necháme vychladnout a můžeme podávat.

autor receptu:

Čokoládové muffiny

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Čokoládové muffiny

Recept se nachází v 115 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3860 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Čokoládové muffiny

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • Evča 25.07.2011 21:32:27

    Tyhle muffiny jsou u nás oblíbené, jsou vynikající, vláčné a z bezlepkové mouky vydrží dobré i několik dní (což u jiných bezlepkových výrobků pravidlem rozhodně není). Na 12 košíčků vyjdou akorát, mají krásnou čepici.

  • Kristýna 06.09.2010 19:54:02

    No to teda nic moc, 12 košíčků je málo. A chuťově jsou na tom hůř, než muffiny z kupovaného těsta. Nic moc nevyběhnou, a maj tendenci se rozkydnout, takže vizuálně hrůza a chuťově taky nic moc.

  • ze skužeností odvozuji že není nutné jogurt přidávat

  • Výborné ! Gabriela 09.12.2007 19:53:36

    Skoušela jem tento recept s mámou (je mi 11) a je to skvělé. Doporučuji.

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Čokoládové muffiny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Olej z vlašských ořechů je olej lisovaný za studena z jader vlašských ořechů. Vlašský ořech je plod ořešáku královského, který pochází z Persie. Daří se mu na slunném místě, vyžaduje hluboké a provzdušněné půdy. Začíná plodit nejdříve v 8 letech, dožívá se věku až 100 let, často i více. Olej z vlašských ořechů má lahodnou a výjimečnou chuť, ale také příjemně zlatavou barvu.

  • Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Většina výrobků na bělení zubů, které se nám nabízí v lékárnách a drogeriích, je založena na bázi peroxidu vodíku, který je také součástí bělících procedur na estetických a dentálních klinikách. Profesionální vybělení chrupu tak zatíží nejen vaši peněženku, ale i zubní sklovinu.




přidat nový recept