Čokoládové muffiny

45 min | moučník | vegetariánský recept | recept zobrazen: 162670x
Sváteční koláček, který zachutná i mlsným jazýčkům.
Komentáře receptu 4


Postup přípravy receptu

Z tohoto množství těsta upečeme 12 košíčků o průměru 5cm. Višně můžeme použít čerstvé i kompotované.

Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Višně omyjeme a vypeckujeme. Čokoládu nakrájíme na malé čtverečky nebo nasekáme nahrubo.

Vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl třeme asi 5 minut. Za stálého míchání přilijeme olej a vmíchejte jogurt. Pak přidáme mouku a kakao.

Košíčky naplníme do poloviny a rozložíme na ně višně.

Do zbytku těsta přidáme čokoládu a těsto dolijeme do košíčků.

Pečeme v předehřáté troubě na 250°C asi 20 minut. Pak teplotu zmírníme na 175 °C a dopečte dorůžova.

Muffiny necháme vychladnout a můžeme podávat.

autor receptu:

Čokoládové muffiny

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Čokoládové muffiny

Recept se nachází v 116 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Čokoládové muffiny

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • Evča 25.07.2011 21:32:27

    Tyhle muffiny jsou u nás oblíbené, jsou vynikající, vláčné a z bezlepkové mouky vydrží dobré i několik dní (což u jiných bezlepkových výrobků pravidlem rozhodně není). Na 12 košíčků vyjdou akorát, mají krásnou čepici.

  • Kristýna 06.09.2010 19:54:02

    No to teda nic moc, 12 košíčků je málo. A chuťově jsou na tom hůř, než muffiny z kupovaného těsta. Nic moc nevyběhnou, a maj tendenci se rozkydnout, takže vizuálně hrůza a chuťově taky nic moc.

  • ze skužeností odvozuji že není nutné jogurt přidávat

  • Výborné ! Gabriela 09.12.2007 19:53:36

    Skoušela jem tento recept s mámou (je mi 11) a je to skvělé. Doporučuji.

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Čokoládové muffiny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept