Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. V míse našleháme vejce spolu s cukrem, přimícháme alespoň malinko vychlazenou čokoládu s máslem a našleháme. Čokoláda by měla být co nejkvalitnější (ideálně 70%), ale já míchám půl na půl s mléčnou.
Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli a pomalu přišleháváme. Důkladně umíchané těsto vyklepneme do folie, nebo sáčku a necháme odležet přes noc, minimálně však 3 hodiny v lednici.
Z těsta tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu, ale můžou být i malinko menší. Čokoládové crinkles důkladně obalujeme nejdříve v cukru krystal a poté v cukru moučka.
Kuličky dáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme přibližně 12 minut.
Čokoládové crinkles podáváme jako lahodné cukroví.