Čočkový buřtguláš

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 5356x
Obdoba klasického buřtguláše vylepšená čočkou.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Čočku večer namočíme do vody. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Uzeninu nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pokud použijeme zeleninu (mrkev, celer, petržel) čerstvou, oškrábeme ji. Zeleninu jemně rozmixujeme.

Nejdříve dáme uvařit brambory, poté čočku, obojí vaříme doměkka.

V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Pak přidáme nakrájenou uzeninu a necháme orestovat. Přidáme gulášové koření, promícháme a podlijeme trochou vody, necháme podusit a dolijeme zbytkem vody. Vsypeme najemno rozmixovanou zeleninu a prolisovaný česnek. Česneku můžeme přidat i více. Když se buřtguláš začne vařit, přidáme kostku masoxu, vařené brambory a čočku. Ke konci přidáme koření podle chuti a buřtguláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.

Čočkový buřtguláš podáváme samotný nebo s krajícem čerstvého chleba.

Vlčáček autor receptu:

Čočkový buřtguláš

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
18 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Čočkový buřtguláš

Recept se nachází v 127 kuchařkách
Vlčáček
GULÁŠ 47 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Čočkový buřtguláš

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Čočkový buřtguláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept