Čočkový buřtguláš

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 4489x
Obdoba klasického buřtguláše vylepšená čočkou.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Čočku večer namočíme do vody. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Uzeninu nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pokud použijeme zeleninu (mrkev, celer, petržel) čerstvou, oškrábeme ji. Zeleninu jemně rozmixujeme.

Nejdříve dáme uvařit brambory, poté čočku, obojí vaříme doměkka.

V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Pak přidáme nakrájenou uzeninu a necháme orestovat. Přidáme gulášové koření, promícháme a podlijeme trochou vody, necháme podusit a dolijeme zbytkem vody. Vsypeme najemno rozmixovanou zeleninu a prolisovaný česnek. Česneku můžeme přidat i více. Když se buřtguláš začne vařit, přidáme kostku masoxu, vařené brambory a čočku. Ke konci přidáme koření podle chuti a buřtguláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.

Čočkový buřtguláš podáváme samotný nebo s krajícem čerstvého chleba.

Vlčáček autor receptu:

Čočkový buřtguláš

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
Vaše cena 269 běžně 1799 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
17 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Čočkový buřtguláš

Recept se nachází v 120 kuchařkách
Vlčáček
GULÁŠ 45 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2726 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Čočkový buřtguláš

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Čočkový buřtguláš
* Povinné pole

Soutěž o sexy kuchařku s recepty od známých šéfkuchařů

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vytěžte z nasbíraných bezových květů maximum!

    Vytěžte z nasbíraných bezových květů maximum!

    Kamkoliv se podíváme, všude samý bez. A ta vůně! A protože právě nastaly dny, kdy začal bez kvést, poradíme vám spoustu dobrot, které se z něj dají připravit. Od bezového sirupu, čaje, marmelády až po přírodní kosmetické přípravky. Vždyť recepty na bezovou šťávu existovaly již ve starověkém Římě.

  • Běhání - jak začít a už nepřestat

    Běhání - jak začít a už nepřestat

    Běh je moderní sport (i když rozhodně ne nový) a jako takový má své příznivce i odpůrce. Na běhání si lze vypěstovat návyk. Možná to zní zvláštně, ale je to tak. A rozhodně je to dobrý způsob, jak si tuto aerobní aktivitu zamilovat. Může to však trvat třeba i tři dlouhé měsíce odříkání, přemlouvání sama sebe a pochopitelně i tři měsíce dřiny.




přidat nový recept