Čočkový buřtguláš

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 3711x
Obdoba klasického buřtguláše vylepšená čočkou.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Čočku večer namočíme do vody. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Uzeninu nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pokud použijeme zeleninu (mrkev, celer, petržel) čerstvou, oškrábeme ji. Zeleninu jemně rozmixujeme.

Nejdříve dáme uvařit brambory, poté čočku, obojí vaříme doměkka.

V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Pak přidáme nakrájenou uzeninu a necháme orestovat. Přidáme gulášové koření, promícháme a podlijeme trochou vody, necháme podusit a dolijeme zbytkem vody. Vsypeme najemno rozmixovanou zeleninu a prolisovaný česnek. Česneku můžeme přidat i více. Když se buřtguláš začne vařit, přidáme kostku masoxu, vařené brambory a čočku. Ke konci přidáme koření podle chuti a buřtguláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.

Čočkový buřtguláš podáváme samotný nebo s krajícem čerstvého chleba.

Vlčáček autor receptu:

Čočkový buřtguláš

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1990 běžně 24000 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
17 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Čočkový buřtguláš

Recept se nachází v 117 kuchařkách
Vlčáček
GULÁŠ 40 receptů
Marcyx
Rychlá jídla 123 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2712 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Čočkový buřtguláš

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Čočkový buřtguláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept