Čočka na kyselo

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 905009x
Recept na českou zdravá klasiku za pár korun.
Komentáře receptu 183
Uvařil jsem to (Recept vařilo 201 lidí)


Postup přípravy receptu

Čočku přebereme a propereme studenou vodou. Poté ji namočíme alespoň na hodinu do studené vody. V této vodě poté čočku uvaříme doměkka. Po dovaření v případě potřeby slijeme přebytečnou vodu.

Nyní oloupeme a nakrájíme cibulku a osmažíme ji na tuku dozlatova. Vše zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody scezené z čočky. Do směsi přidáme též podle chuti ocet. Vše povaříme a poté vmícháme do uvařené čočky. Čočku na kyselo ještě můžeme dochutit solí, případně pepřem. Podle potřeby ji ještě krátce povaříme.

Čočku na kyselo podáváme klasicky s uvařeným párkem, volským okem, kyselou okurkou nebo zelným salátem. Nejlepší je čočka teplá.

autor receptu:

Čočka na kyselo

Počet přidaných receptů: 87

Ingredience

Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Čočka na kyselo byl 01.02.2010 na 3. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,4
skvělý recept
697 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Čočka na kyselo

Recept se nachází v 1485 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2722 receptů
KDI
VARENIE 4757 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Čočka na kyselo

Celkový počet komentářů u receptu: 183
  • čočka Šárka 08.10.2014 15:58:45

    Dnes jsem uvařila k obědu, je to moc dobré, jen mě překvapilo, že je toho hodně, to budeme mít aspoň na týden :-D

  • Komentář k receptu Čočka na kyselo djmarci 03.09.2014 23:24:46

    Přesně takhle jí dělám už léta a je opravdu vynikající. Pozítří jí budu dělat k obědu :)

  • cocka Martina 30.08.2014 11:15:59

    Tedka jsem ji dovarila a je výborná myslím si že bude hnedka Pric děkuji za skvělý recept

  • Komentář k receptu Čočka na kyselo Sany 28.07.2014 13:18:10

    Děkuji za recept ..právě teď jsem čočku dovařila a paráda =)

  • vseho moc vaclav 29.05.2014 23:10:29

    Dear John . I keep laughing and wondering at the same time!
    You surely are lost here between these cranky amateurs arguing about some majoran.

    Perhaps you feel lost because you have confuse majoranka with marihuana.
    The later you will not find in this pages.

    Na druhe strane panu "itix" bych marihuanu doporucil aby se uklidnil.
    Bagorz pouze vyjadruje sve osobni mineni.

  • Text komentáře byl smazán. bikerkaty 28.05.2014 20:33:17

    Text komentáře byl smazán.

  • John Smithd104 13.05.2014 22:42:42

    I do not even know how I stopped up here, however I assumed this put up was good. I do not recognise who you are however definitely you´re going to a wellknown blogger for those who are not already dfedeabecdkdfcab

  • Komentář k receptu Čočka na kyselo Jája 26.03.2014 16:59:17

    Tady se to tedy pěkně rozjelo. Já tu čočku udělala klasicky podle receptu a chutná mi a to jsem docela vybíravá v jídle. Navíc pokud jí někdo děláte jinak a nelíbí se vám tento recept, napište si sem svůj.

  • Komentář k receptu Čočka na kyselo debil 24.03.2014 08:47:19

    Nejen pro ty "šalamouny" co se tady předvádí jako kdyby měli patent na rozum: Saturejka se tam dává z důvodu zmírnění nadýmacích účinků čočky.

  • čočka sarina 23.03.2014 18:47:36

    Tak když tady čtu názory, tak je vidět úroveň čecháčků, jak někdo může psát sprostá slova( to je inteligence), buď ten recept vyzkoušíte nebo ne, a těch keců kolem

Celkový počet komentářů: 183
Nalezeno receptů: 183
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Čočka na kyselo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept