Čočka na kyselo

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 809710x
Recept na českou zdravá klasiku za pár korun.
Komentáře receptu 176
Uvařil jsem to (Recept vařilo 190 lidí)


Postup přípravy receptu

Čočku přebereme a propereme studenou vodou. Poté ji namočíme alespoň na hodinu do studené vody. V této vodě poté čočku uvaříme doměkka. Po dovaření v případě potřeby slijeme přebytečnou vodu.

Nyní oloupeme a nakrájíme cibulku a osmažíme ji na tuku dozlatova. Vše zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody scezené z čočky. Do směsi přidáme též podle chuti ocet. Vše povaříme a poté vmícháme do uvařené čočky. Čočku na kyselo ještě můžeme dochutit solí, případně pepřem. Podle potřeby ji ještě krátce povaříme.

Čočku na kyselo podáváme klasicky s uvařeným párkem, volským okem, kyselou okurkou nebo zelným salátem. Nejlepší je čočka teplá.

autor receptu:

Čočka na kyselo

Počet přidaných receptů: 87

Ingredience

Vaše cena 690 běžně 8700 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Čočka na kyselo byl 01.02.2010 na 3. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,4
skvělý recept
668 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Čočka na kyselo

Recept se nachází v 1411 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2712 receptů
KDI
VARENIE 4309 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Čočka na kyselo

Celkový počet komentářů u receptu: 176
  • Komentář k receptu Čočka na kyselo Jája 26.03.2014 16:59:17

    Tady se to tedy pěkně rozjelo. Já tu čočku udělala klasicky podle receptu a chutná mi a to jsem docela vybíravá v jídle. Navíc pokud jí někdo děláte jinak a nelíbí se vám tento recept, napište si sem svůj.

  • Komentář k receptu Čočka na kyselo debil 24.03.2014 08:47:19

    Nejen pro ty "šalamouny" co se tady předvádí jako kdyby měli patent na rozum: Saturejka se tam dává z důvodu zmírnění nadýmacích účinků čočky.

  • čočka sarina 23.03.2014 18:47:36

    Tak když tady čtu názory, tak je vidět úroveň čecháčků, jak někdo může psát sprostá slova( to je inteligence), buď ten recept vyzkoušíte nebo ne, a těch keců kolem

  • Komentář k receptu Čočka na kyselo Vladimír 21.03.2014 17:24:25

    ...už jen čekám, který hovado přidá kečup.

  • Komentář k receptu Čočka na kyselo Luc Lulu 12.03.2014 18:16:54

    Super recept, moc nám chutnalo :) děkuji

  • Všeho moc škodí Bagorz 25.11.2013 20:55:45

    Češi do všeho cpou majoránku a jiné nesmyslné koření.Souhlasím s tymiánem.Ten se do luštěnin hodí.Cibule to je základ.Pepř-jasné, a čočka snese i trochu česneku.Toď vše.A na zjemněni chuti i plátek másla.

    • Re: Všeho moc škodí itix 08.03.2014 03:40:50

      Pro Bagorz - Jak tady můžeš kritizovat ČECHY, ty bambulo jeden. Proč řešíš, co kdo má rád a co komu chutná? Jako inspirace jsou zde suprové nápady. Něco mě zaujme, tak to vyzkouším a co se mi nezdá, tak to nekomentuju a čtu si další příspěvky.
      Ještě bych se tě rád zeptal co je „Toď vše“.
      Zřejmě jsi myslel Toť, toti, totě = příslovce, někdy i částice. Záleží na postavení ve větě. Vyjadřuje zpravidla upozornění - ovšem, zajisté, ano. Jde o slovo oblastní, navíc zastaralé.
      Původ - tvar ukazovacího zájmena to (ten, ta, to). Vznikl ze spojení při užívání zájmena ukazovacího a osobního - to ti dám, to tě čeká = toti, totě, zkráceně toť.
      Příště radši použij To je vše, vypadá to lépe a je to napsané podle pravidel českého pravopisu.

    • Re: Všeho moc škodí Bagorz 25.11.2013 21:05:10

      Pardon,ještě jsem zapoměl na ocet a sůl :-) Čočka s saturejkou je už tak trochu po orientálsku.

  • Můj osvědčený recept Janyka 14.02.2014 19:32:42

    Čočku properu a vařím bez namáčení v papiňáku s bobkovým listem a novým kořením 5 minut a nechám dojít. Na sádle mezitím osmažím cibuli, zapráším hladkou moukou a vyklopím čočku. Nechám provařit, osolím, opepřím a přidám pár kapek octa. Příprava celého oběda včetně ohřátí párků se sázenými vejci mi netrvá déle než 30 minut.

Celkový počet komentářů: 176
Nalezeno receptů: 176
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Čočka na kyselo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept