Čočka na kyselo

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1527187x
Recept na českou zdravá klasiku za pár korun.
Komentáře receptu 216
Uvařil jsem to (Recept vařilo 242 lidí)


Postup přípravy receptu

Čočku přebereme a propereme studenou vodou. Poté ji namočíme alespoň na hodinu do studené vody. V této vodě poté čočku uvaříme doměkka. Po dovaření v případě potřeby slijeme přebytečnou vodu.

Nyní oloupeme a nakrájíme cibulku a osmažíme ji na tuku dozlatova. Vše zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody scezené z čočky. Do směsi přidáme též podle chuti ocet. Vše povaříme a poté vmícháme do uvařené čočky. Čočku na kyselo ještě můžeme dochutit solí, případně pepřem. Podle potřeby ji ještě krátce povaříme.

Čočku na kyselo podáváme klasicky s uvařeným párkem, volským okem, kyselou okurkou nebo zelným salátem. Nejlepší je čočka teplá.

autor receptu:

Čočka na kyselo

Počet přidaných receptů: 87

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Čočka na kyselo byl 01.02.2010 na 3. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,4
skvělý recept
871 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Čočka na kyselo

Recept se nachází v 1788 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2733 receptů
KDI
VARENIE 8341 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Čočka na kyselo

Celkový počet komentářů u receptu: 216
Celkový počet komentářů: 216
Nalezeno receptů: 216
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Čočka na kyselo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdravotní pojištění cizinců

    Zdravotní pojištění cizinců

    Vzhledem k otevření hranic a vysoké pohyblivosti cizinců na našem území je otázka jejich zdravotního pojištění zcela patřičná a na místě. Více o zdravotním pojištění cizinců v dnešním článku.

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?




přidat nový recept