Čočka na kyselo

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1376169x
Recept na českou zdravá klasiku za pár korun.
Komentáře receptu 212
Uvařil jsem to (Recept vařilo 235 lidí)


Postup přípravy receptu

Čočku přebereme a propereme studenou vodou. Poté ji namočíme alespoň na hodinu do studené vody. V této vodě poté čočku uvaříme doměkka. Po dovaření v případě potřeby slijeme přebytečnou vodu.

Nyní oloupeme a nakrájíme cibulku a osmažíme ji na tuku dozlatova. Vše zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody scezené z čočky. Do směsi přidáme též podle chuti ocet. Vše povaříme a poté vmícháme do uvařené čočky. Čočku na kyselo ještě můžeme dochutit solí, případně pepřem. Podle potřeby ji ještě krátce povaříme.

Čočku na kyselo podáváme klasicky s uvařeným párkem, volským okem, kyselou okurkou nebo zelným salátem. Nejlepší je čočka teplá.

autor receptu:

Čočka na kyselo

Počet přidaných receptů: 87

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Čočka na kyselo byl 01.02.2010 na 3. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,4
skvělý recept
834 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Čočka na kyselo

Recept se nachází v 1744 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Čočka na kyselo

Celkový počet komentářů u receptu: 212
  • Komentář k receptu Čočka na kyselo Luci 09.05.2016 12:59:34

    Kolik je prosím 500 g čočky bez váhy?

    • Re: Komentář k receptu Čočka na kyselo lumik 09.05.2016 14:13:45

      jestli jste koupila v sáčku tak je na něm určitě váha,z toho odvodíte 50 dkg a nebo vařte od oka,udělejte cibulovou jíšku a zahustěte podle chuti

  • čočka Marie 03.05.2016 09:39:46

    Já když jí vařím tam pokaždé jí mám hustou čím to je? Děkuji za odpověď..

  • Komentář k receptu Čočka na kyselo difikul 06.04.2016 13:23:46

    Cože kdo to psal :Vše zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody scezené z čočky. Do směsi přidáme též podle chuti ocet. Vše povaříme a poté vmícháme do uvařené čočky.
    tak co teda cibulu zaprašit moukou nb čočku ? nb vše ? ae to nedává smysl omg

  • Komentář k receptu Čočka na kyselo Štefka 02.03.2016 10:57:19

    Výborný recept :-). Do čočky navíc přidávám osmažený špek - nakrájený na kostičky. Čočka je pak voňavější :-)

    • Re: Komentář k receptu Čočka na kyselo Ota 09.03.2016 09:31:31

      Tři lžíce sádla na tom osmažit cibulku a vmíchat do čočky trocha octu
      a hotovo čím jednoduší tím chuťově nej čočka je jen pro gurmány a zdravá výživa.
      Čočka působí ve střevech jako štětka na vyčištění láhví.

  • Komentář k receptu Čočka na kyselo Anton 06.12.2015 11:54:47

    Namísto octem dokyseluji lákem z okurek. Je to fajnovější, voňavější. Jelikož se kyselé okurky obvykle přidávají jako příloha k tomu párku, lák je po ruce. Nechte si šmakovat!

  • Komentář k receptu Čočka na kyselo Elis 23.11.2015 16:50:49

    pro kolik osob je zmíněný recept? Díky :-)

Celkový počet komentářů: 212
Nalezeno receptů: 212
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Čočka na kyselo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Běhání jako sport, zábava i relax

    Běhání jako sport, zábava i relax

    Hned z jara je potkáváme všude - na silnicích, na lesních a polních cestách. Nepotřebují ke své vášni žádný nástroj ani pomůcku. Ano, jsou to běžci. Běh je u nás hned po cyklistice druhým nejoblíbenějším sportem. Prodlužuje délku života, snižuje vysoký krevní tlak, nadváhu, posiluje celkovou kondici, imunitu a paměť a zmírňuje deprese. Více než polovina běžců se svojí zálibě věnuje 2 - 3x týdně a mluvíme-li o zálibě, není to vždy tak zcela přesné - často začínáme běhat kvůli nedostatku pohybu a hlavně pro potřebu zhubnout. Častěji potkáváme na provizorních běžeckých trasách ženy.

  • Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Průjmové onemocnění je jednou z nejčastějších letních zdravotních komplikací. Může se týkat cestovatelů do zahraničních zemí (zejména mimoevropských), ale není ojedinělé ani na cestách po naší republice a výjimečně i po vlastním grilování doma na zahradě. Letní teploty jsou pro mnohé z nás sice příjemné, ale nahrávají také množení bakterií zejména v potravinách, ale také třeba i ve vodě.




přidat nový recept