Cizrnový humus

30 min | pomazánka | 4 porce | arabská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 219252x
Recept na vynikající luštěninovou pochoutku k čerstvému tmavému pečivu nebo pita chlebu.
Komentáře receptu 24
Uvařil jsem to (Recept vařilo 12 lidí)


Postup přípravy receptu

Uvařenou, případně sterilovanou, cizrnu nameleme. Do mleté směsi přidáme citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl, mletý černý pepř, olivový olej, mletý římský kmín, sezamovou pastu a umixujeme do hladké hmoty.

Směs by měla mít konzistenci vyšlehaného tvarohu, proto je nutné přidávat podle potřeby olivový olej.

Cizrnový humus se hodí k pita chlebu nebo čerstvému tmavému pečivu.

Kjákoja autor receptu:

Cizrnový humus

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
93 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Cizrnový humus

Recept se nachází v 77 kuchařkách
zjirousek
Luštěniny 400 receptů
šmoulinka
Ayurvéda 79 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Cizrnový humus

Celkový počet komentářů u receptu: 24
  • V receptu je vse jaromir1971 07.06.2016 14:34:44

    Ahoj, recept je ok. Pracuji v Anglii a delam ho jak je tu. Na obhajobu obou stran. Davam olej i vodu ☺.
    A jelikoz ho delam 10 kg tydne bez nadavek zakazniku ☺ tak myslim ze je dobrej

  • Komentář k receptu Cizrnový humus Tomas 06.05.2016 07:58:36

    Olivovej olej do hummusu patří. Co je ale podstatné, tak v receptu chybí TAHINI - sezamová pasta, bez té hummus prostě není hummus. :-)

  • Komentář k receptu Cizrnový humus Majka 26.01.2016 18:01:49

    Dali jsme tam celou smetanu a je to řidký. Co s tím

    • Re: Komentář k receptu Cizrnový humus adam 26.04.2016 15:32:36

      to je asi legrace s tou smetanou paní Babicová! vražte do toho radši ještě kečup.

  • Ptc 10.05.2013 10:19:11

    Recept má jednu podstatnou vadu. V žádném případě do směsi hummusu nepřidávejte olivový olej pro získání správné konzistence !! Místo něj použijte obyčejnou vodu. Pokud tam dáte olej, tak to bude jednak tučná kalorická bomba a nebude to k jídlu.

    • Ptc - má naprostou pravdu, voda je lepší, čím studenější, tím lepší. A přilévat pomalu při mixování. Ještě ideálnější je jemná drť z ledu. "Ředit" humus dalším olejem je naprosto zbytečné a takové... "české" :-D

      • Re: Re: Tomáš 07.10.2015 10:32:31

        O žádné "ředění" nejde. Sami libanonci do humusu olivový olej přidávají, zde:
        http://www.the-lebanese-kitche n.com/recipes/mezze/hummus/


        Takže to spíš to Vaše ředění vodou je takové "české" :-D

        • Re: Re: Re: Hanka 07.10.2015 15:05:08

          Zajímalo mě to, tak jsem na tu stránku chtěla jít, ale je nedostupná.
          Myslím, že pro mě je jediný argument. Vařil jste to z doma vařené cizrny, nebo ne? Pokud ano, kolik oleje jste přidal? Jaké to pak bylo. Jakékoli řeči kolem typu, že je to české nebo jiné, že vodu nikdy, že olej je tučný, mixér špatný, nejsou zajímavé. Sem se zkušenostmi, jinak jsou to prázdné řeči.

          • Re: Re: Re: Re: Jan 13.04.2016 17:14:37

            Vařil jsem z cizrny, kterou jsem namočil přes noc. Přidával jsem trochu vody i trochu oleje, vodu na zředění, olej na chuť. Nemám sezamovou pastu (bte: kde jí dobře pořídit za nějakou lidskou cenu?) a tak jsem utřel sezamová semínka v hmoždíři. Nemám zkušenost s hummousem připraveným někým, kdo se vyzná, v restauraci ani čajovně jsem ho nikdy neměl, ale se svým výsledkem jsem spokojen. Olivový olej přidá na chuti, jestli je to původní recept, nebo ne, nevím...

Celkový počet komentářů: 24
Nalezeno receptů: 24
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Cizrnový humus
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Odřeniny a strupy - jak bezpečně urychlit jejich hojení?

    Odřeniny a strupy - jak bezpečně urychlit jejich hojení?

    Léto je doba her, sportování a dalších venkovních aktivit. Vy a především vaše dítě tak určitě občas přijdete k nějaké bolavé odřenině, kterou je třeba ošetřit. Hojení a regenerace kůže může trvat celé týdny, kdy strup svědí a postižené místo celkově nevypadá vůbec dobře. Je však několik způsobů, na které můžete vsadit a celkový proces hojení urychlit.

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.




přidat nový recept