Cizrna na paprice

30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 8476x
Cizrna připravená podobně jako kuře na paprice. Recept na hlavní chod, který je nejen chutný, ale i zdravý.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Druhý den cizrnu vaříme se lžičkou majoránky asi 40 minut, až bude měkká. Z uvařené cizrny necháme půl vývaru. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nasekáme na jemno.

Ve větším hrnci osmahneme na oleji cibuli, přidáme mletou papriku a lžičku soli. Přilijeme vývar, který nám zbyl z cizrny, přidáme polovinu uvařené cizrny a tyčovým mixérem pořádně pomixujeme. Poté přes cedník přecedíme a přidáme cizrnu, která zbyla a nasekaný pórek. Ještě chvíli povaříme, dochutíme podle chuti solí, šťávou z citronu nebo smetanou.

Cizrnu na paprice ihned podáváme jako hlavní chod.

Týna autor receptu:

Cizrna na paprice

Počet přidaných receptů: 17

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Cizrna na paprice

Recept se nachází v 33 kuchařkách
Marcyx
Rychlá jídla 162 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Cizrna na paprice

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Co přesně přecedíme? Trošku jsem se do toho zamotala. :D Přecedíme cizrnu už předtím, když je dovařená ne? Dobře, necháme stranou trošku vývaru.. Pak teda v hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibulku atd., pomixujeme.. a pak přecedíme co? tu rozmixovanou cizrnu(to mi právě nedává smysl) a nebo jsme nazačátku cizrnu neslili ale přecedíme ji až ted ?

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Cizrna na paprice
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept