Citronový krém na zákusky

30 min | příloha k moučníku | 1 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 5906x
Velmi jednoduchý recept na citronový krém na potření sušenek, zákusků nebo koláčů.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Ze 3 důkladně omytých citronů nastrouháme kůrku. Vymačkáme všechnu šťávu, kterou přefiltrujeme a ve šťávě rozpustíme lžičku maizeny.

Ve vodní lázni rozpustíme máslo s cukrem za stálého míchání. Jakmile se máslo rozpustí, přidáme rozkvedlané vejce se žloutky, citronovou šťávu, nastrouhanou kůru a vanilkový cukr. Stále mícháme, ale dáváme pozor, at krém nepřivedeme k varu, jinak se vejce srazí! Mícháme, dokud krém nezhoustne. To poznáme tak, že nebude téct z vařečky. Jakmile krém dobře drží na vařečce, ihned ho odstavíme.

Nakonec citronový krém propasírujeme, ať máme jen hladký krém bez hrudek a bez citronové kůry. Citronový krém na zákusky vydrží v lednici i pár dní. Místo citronů můžeme tímto způsobem krém připravit i z pomerančů.

autor receptu:

Citronový krém na zákusky

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porci

Kuchařky obsahující recept Citronový krém na zákusky

Recept se nachází v 96 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1471 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 3942 receptů
KDI
PUDINGY, DEZERTY, NÁPOJE 764 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Citronový krém na zákusky

Přidat příspěvek k receptu Citronový krém na zákusky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej je rostlinný jedlý olej získaný z oplodí palmových semen, tedy z tkáně obklopující semeno. Získává se z palmy olejné, má světle žlutou až oranžovou barvu a patří k nejběžnějším rostlinným olejům. Palmový olej nemá podle studií žádný pozitivní vliv na naše zdraví, spíše naopak. Je dokonce nazýván levným zabijákem, kterého denně dostáváme do těla v podobě sušenek, pečiva i mnoha jiných potravin. Důvod je zřejmý - je velmi levný. Nadměrná produkce a konzumace palmového oleje tak podle všeho ohrožuje nejen naše zdraví, ale i životní prostředí.

  • Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Bolesti bříška spojené s kojeneckou kolikou jsou jedním z nejčastějších problémů malých miminek. Nejedna maminka neví, jak utišit své plačící dítě a pomoci mu od potíží. Jaké jsou příčiny a jak miminku ulevit?




přidat nový recept