Citronová marmeláda

Nezvyklá marmeláda z citronů.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nejdřív si uděláme citronový základ. Omyjeme a rozkrájíme si citron po délce. Položíme na prkýnko dužinou dolů a nakrájíme na tenké plátky. Zbavíme se konců citronu a peciček. Citron vložíme do misky s vodou a přikrytý pokličkou necháme stát 12 - 20 hodin při pokojové teplotě.

Po odstátí obsah misky přendáme do hrnce a vaříme nepřikryté asi 15 minut, dokud kůra citronů nezměkne, je průhledná, ale dužina se nerozpadá. Vychladlý základ z citronů uložíme do lednice zchladnout.

Vychladlý citronový základ vložíme do dvoulitrového hrnce. Pomalu vmíchame po malých dávkách cukr a rychle uvedeme do varu. Vaříme asi 12 - 15 minut, až šťáva zhoustne. Poté dáme bokem a mícháme 2 - 3 minuty, aby směs ochladla a kůra citronů nevyplavala na povrch.

Hotové přendáme do horké sklenice, zavíčkujeme, necháme vychladnout a uložíme do lednice. Po týdnu až dvou se chuť zjemní.

Michy autor receptu:

Citronová marmeláda

Počet přidaných receptů: 2206

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Citronová marmeláda

Recept se nachází v 75 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zjirousek
Zavařování 381 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Citronová marmeláda

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • citronová marmeláda Jiří Kruntororad 05.07.2013 17:30:55

    marmeládu lze dělat z citronu,grepu,pomeranče nebo kombinací těchto plodů.můj potup je jednoduchý.citrony,pomeranče ,grepy ohřeji v teplé vodě,abych je zbavil chemie na slupce.opláchnu a rozporcuji odstraním pecky a vařím.když vše změkne tak to rozmiksuji.přidám cukr a odpařuji vodu.až do hustoty kterou všichni znají.zahušťuji zásadně agarem z mořských řas.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Citronová marmeláda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept