Citronová marmeláda

Nezvyklá marmeláda z citronů.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nejdřív si uděláme citronový základ. Omyjeme a rozkrájíme si citron po délce. Položíme na prkýnko dužinou dolů a nakrájíme na tenké plátky. Zbavíme se konců citronu a peciček. Citron vložíme do misky s vodou a přikrytý pokličkou necháme stát 12 - 20 hodin při pokojové teplotě.

Po odstátí obsah misky přendáme do hrnce a vaříme nepřikryté asi 15 minut, dokud kůra citronů nezměkne, je průhledná, ale dužina se nerozpadá. Vychladlý základ z citronů uložíme do lednice zchladnout.

Vychladlý citronový základ vložíme do dvoulitrového hrnce. Pomalu vmíchame po malých dávkách cukr a rychle uvedeme do varu. Vaříme asi 12 - 15 minut, až šťáva zhoustne. Poté dáme bokem a mícháme 2 - 3 minuty, aby směs ochladla a kůra citronů nevyplavala na povrch.

Hotové přendáme do horké sklenice, zavíčkujeme, necháme vychladnout a uložíme do lednice. Po týdnu až dvou se chuť zjemní.

Michy autor receptu:

Citronová marmeláda

Počet přidaných receptů: 2220

Ingredience

Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Citronová marmeláda

Recept se nachází v 75 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zjirousek
Zavařování 381 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Citronová marmeláda

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • citronová marmeláda Jiří Kruntororad 05.07.2013 17:30:55

    marmeládu lze dělat z citronu,grepu,pomeranče nebo kombinací těchto plodů.můj potup je jednoduchý.citrony,pomeranče ,grepy ohřeji v teplé vodě,abych je zbavil chemie na slupce.opláchnu a rozporcuji odstraním pecky a vařím.když vše změkne tak to rozmiksuji.přidám cukr a odpařuji vodu.až do hustoty kterou všichni znají.zahušťuji zásadně agarem z mořských řas.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Citronová marmeláda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept