Citronová marmeláda

Nezvyklá marmeláda z citronů.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nejdřív si uděláme citronový základ. Omyjeme a rozkrájíme si citron po délce. Položíme na prkýnko dužinou dolů a nakrájíme na tenké plátky. Zbavíme se konců citronu a peciček. Citron vložíme do misky s vodou a přikrytý pokličkou necháme stát 12 - 20 hodin při pokojové teplotě.

Po odstátí obsah misky přendáme do hrnce a vaříme nepřikryté asi 15 minut, dokud kůra citronů nezměkne, je průhledná, ale dužina se nerozpadá. Vychladlý základ z citronů uložíme do lednice zchladnout.

Vychladlý citronový základ vložíme do dvoulitrového hrnce. Pomalu vmíchame po malých dávkách cukr a rychle uvedeme do varu. Vaříme asi 12 - 15 minut, až šťáva zhoustne. Poté dáme bokem a mícháme 2 - 3 minuty, aby směs ochladla a kůra citronů nevyplavala na povrch.

Hotové přendáme do horké sklenice, zavíčkujeme, necháme vychladnout a uložíme do lednice. Po týdnu až dvou se chuť zjemní.

Michy autor receptu:

Citronová marmeláda

Počet přidaných receptů: 2145

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 18500 Kč sleva 95 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Citronová marmeláda

Recept se nachází v 74 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zjirousek
Zavařování 380 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Citronová marmeláda

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • citronová marmeláda Jiří Kruntororad 05.07.2013 17:30:55

    marmeládu lze dělat z citronu,grepu,pomeranče nebo kombinací těchto plodů.můj potup je jednoduchý.citrony,pomeranče ,grepy ohřeji v teplé vodě,abych je zbavil chemie na slupce.opláchnu a rozporcuji odstraním pecky a vařím.když vše změkne tak to rozmiksuji.přidám cukr a odpařuji vodu.až do hustoty kterou všichni znají.zahušťuji zásadně agarem z mořských řas.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Citronová marmeláda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Nedostatek železa v těhotenství - jaké potraviny doplnit?

    Nedostatek železa v těhotenství - jaké potraviny doplnit?

    Během těhotenství značně stoupají nároky našeho organismu na příjem železa, vápníku, zinku a hořčíku. Při nedostatku železa těhotné ženy vzniká anémie, která s sebou nese určitá zdravotní rizika. Jak železo přirozeně doplnit? Které potraviny zařadit do jídelníčku, abychom tělo dostatečně zásobili?

  • Císařský řez - historie a současnost

    Císařský řez - historie a současnost

    Císařský řez je porodnická operace, při níž je dítě chirurgicky vyjmuto z dělohy matky pomocí otevření břišní stěny. Tato operace se stává nejčastěji prováděnou operací vůbec. U nás se tímto způsobem narodí každé páté dítě, přestože české zdravotnictví zatím neuznává možnost provedení císařského řezu pouze v důsledku přání matky.




přidat nový recept