Citronová babeta

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 44899x
Kdo pamatuje citronovou babetu, která se dřív prodávala? Tady je recept na přesně takovou.
Komentáře receptu 27
Uvařil jsem to (Recept vařilo 24 lidí)


Postup přípravy receptu

Změklý tuk, cukr, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru nastrouhanou z jednoho citronu šleháme, až získáme hustý krém. Postupně zašleháme vejce. Mouku, solamyl a prášek do pečiva promícháme a po troškách přidáváme do krému a opatrně promícháváme.

Těsto na citronovou babetu dáme do formy vyložené pečícím papírem nebo na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na cca 180 °C.

Citronovou babetu po upečení nakrájíme a podáváme podle chuti.

autor receptu:

Citronová babeta

Počet přidaných receptů: 17

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
65 hlasujících
  • Recept Citronová babeta - Citronová babeta
  • Recept Citronová babeta - citronová Babeta plněná meruňkami
  • Recept Citronová babeta - Naservírovaná babeta.
  • Recept Citronová babeta - Citronová babeta.

Kuchařky obsahující recept Citronová babeta

Recept se nachází v 200 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Citronová babeta

Celkový počet komentářů u receptu: 27
  • Výborná Martina 22.02.2015 20:19:51

    Zdravím, když jsem dělala těsto a viděla, jaká tuhá hmota z toho vznikla, nevěřila jsem, že z toho může být něco,co buchtu připomíná. Ale je to jednoduchá příprava a výsledek super!!!!!

  • Komentář k receptu Citronová babeta bubu 08.02.2015 14:31:47

    Tak jsem zkusila upect ale s maslem a hruza. Zrejme kvuli dnesnimu nekvalitnimu maslu za 40 kc se po minute slehani vytvorily hrudky plavajici v tekutine. Tak jsem pridala trochu mouky a soupla to do trouby (upekla se az po skoro 45 minutach) . Plave v obrovskym bazenu tuku, ale voni pekne :) Jeste mi je divne ze do receptu neprijde stava s citronu kdyz v jinych verzich tam prijde az ze trech.
    Uz je na stole a stydne a vypada podezrele. Chut na ni nikdo nema a nebo si netroufa. :)

  • Zdravím všechny, už ani nevím, kde jsem na tento recept přišla a jsem opravdu ráda, že chutná stejně tak, jako poprvé chutnala mně. Prostě babeta a makovec tenkrát byly super. Pečte, jezte a nechte si chutnat. ;-)

    • Re: Babeta Kajty 05.11.2014 15:00:48

      Pájinko, supeeer, díky za recepísek :) Chci se zeptat, jestli si někdo nepamatuje a nezná recept, na taky v tu dobu jako byla Babetka, jmenovalo se to myslím Sandra. Bylo to stejně nadýchané těsto jako babetka, ale byla vanilkovo-kakaová, jako bábovky. Prodávaly se ve staniolu, byla to taková kostka. Díky :) Mám na ní už hrozně dlouho chut :)

  • citronova babeta Nyckez 16.03.2014 16:05:42

    Jeee, ta mi bude vždycky připomínat moje dětství :)) snad bude opravdu stejně výborná :)

  • Komentář k receptu Citronová babeta kati 07.03.2014 22:51:11

    Na babetu jsem mela jiz dlouho velkou chut, ale uz kdyz jsem se divala na recept se mi nezdala cela kostka hera, ale i tak jsem ji zkusila, testo pred pecenim bylo skvele a chutne, ale musim rict, ze po upeceni a to jsem ji musela pect dlouho celkem je pekne mastna, same maslo, je vlacna az moc - je spis cela mastna, ale upecena je urcite

  • BABETA Anna Jiřičková 30.05.2013 15:01:01

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli lze Hera nahradit olejem nebo máslem. Díky.

    • Re: BABETA pájina 31.05.2013 10:25:43

      Dobrý den, nezkoušela jsem to. Máslo bych dala, olej opravdu nevím.

      • Re: Re: BABETA Anna Jiřičková 31.05.2013 21:19:31

        Děkuju za odpověď, nevšimla jsem si toho. Zkoušela jsem to včera večer a za chvilku peču další ;-).

    • Re: BABETA Anna Jiřičková 31.05.2013 21:17:06

      Tak odpovídám sama sobě - jde to :-D. Vyzkoušela jsem to s máslem, protože jsem doma Heru neměla a je to labůžo ;-). Taková jemná dobrá buchta! Díky za tip! A.

Celkový počet komentářů: 27
Nalezeno receptů: 27
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Citronová babeta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept