Cibulová polévka

35 min | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 176779x
Jednoduchá tradiční česká polévka.
Komentáře receptu 14
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Očistíme cibuli a nakrájíme ji nahrubo.

V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm zpěníme. Pak vmícháme mouku, rozmícháme a krátce restujeme, aby vznikla správná kašovitá jíška. Podle potřeby přidáváme máslo nebo mouku. Za stálého míchání jíšku zalijeme vařící vodou, přidáme masox a polévku vaříme 10 - 15 minut na mírném plameni. Polévku osolíme a opepříme. Pokud chceme, můžeme polévku rozmixovat nebo propasírovat a zjemnit smetanou. Není to ale nutné, je dobrá i takhle.

Hotovou polévku podáváme s krutonky a zdobíme ji sekanou petrželkou. Můžeme ji zdobit smaženými kolečky cibule.

Petr Král autor receptu:

Cibulová polévka

Počet přidaných receptů: 519

Ingredience

Vaše cena 239 běžně 2500 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,2
dobrý recept
203 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Cibulová polévka

Recept se nachází v 102 kuchařkách
smarcelak
Polévky 472 receptů
zjirousek
Polévky 1649 receptů
Vyzkoušeno
HanFi
Vyzkoušeno 192 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Cibulová polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 14
  • Cibulová polévka... klaun10 06.10.2011 15:27:28

    No mohla by to být celkem dobrá polévka, ale ten MASOX!!!! Proboha, to si neumíte udělat trošku kvalitní vývar. Chce to jen trochu času a u řezníka si vyžebrat morkové kosti a pár trochu slušnějších odřezků masa. Přinést to domů, oprat a pomalu vařit i několik hodin. Čím pomaleji vaříte, tím je vývar kvalitnější.
    Vždy jednou za čas si dám tu práci a uvařím pár litrů super vývaru, nechám zchladnout, naleji do sáčků tak po cca 200ml a nechám zamrazit. Vydrží hodně dlouho a je vždy připraven k použití. Těch 200ml jde docela slušně naředit. Vývar na uskladnění je naprosto čistý, bez koření a soli.
    Takovýmhle způsobem paši jak slepičí či kuřecí vývar, tak i hovězí a vepřový. Vždy mám v mrazáku jeden šuplík plný vývarů, a to se to potom vaří.
    Fuj nikdy bych nepoužil MASOX. Nejsem líný a používám na dochucení koření koření od Antonína. Celkem disponuji asi 48 druhy koření.
    Nejsem profi kuchař, ale vaření je mým koníčkem, a vidím li takto znásilněnou krmi, tak je to přímo na žalobu a umístění do Sing Singu alespoň na deset let.

    • Re: Cibulová polévka... fp 31.05.2013 12:56:50

      Ono taky jde o to, že přijde paní domů a potřebuje do půl hodiny zasytit rodinu, nebo pán tvorstva na kanapi má už hladík a zásoba v mrazáku došla. To se pak kvalitní vývar stihnout nedá. navíc se dnes dají sehnat polévková koření bez chem. přípravků či glutamátu, tak nevidím důvod je někdy použít. Pořád to neznamená, že se z nich vaří stále.

  • Kuchařka 17.09.2011 11:56:40

    Panebože,zalít horkou jíšku horkou vodou?To vám udělá parádní hrudky a můžete polívku za stálého míchání vylít do záchoda

    • Re: fp 31.05.2013 12:48:24

      Mě to ještě nikdy hrudky neudělalo, takže do toho záchodu hoď svoje ruce, děvenko.

    • Re: Panebože,zalít horkou jíšku horkou vodou?To vám udělá parádní hrudky a můžete polívku za stálého míchání vylít do záchoda kacenace 21.02.2012 18:27:13

      a proč ne? já to jinak nedělám a hrudky jsem v životě neměla ;)

  • Cibulová polévka majik (tecka) n 09.02.2013 12:26:51

    Je výborná,moc nám chutnala.:-)

  • Omluva Tirak1 02.08.2012 19:59:21

    Omlouvám se tímto i "kacenace", mám stejnou zkušenost i "pavlíně", neb to dělám stejně. Když jsem četl ty reakce, měl jsem nějaké "zatmění" a potřebu hned reagovat. A mezi námi, je dobrá.
    Díky za recept.
    P.

  • Ha, ha, ha, vývar . . . X . . . masox Tirak1 02.08.2012 19:54:41

    JEDNODUCHÁ je vážení komentátoři poměrně zásadní podtitulek, pokud ovšem umíte číst a ne jen psát že JÁ, Já a jen já . . . to umím nejlépe. Recept je dobrý, zkuste jej a máte polévku za půl hodiny hotovou, nebo si sem dejte "Recepis" na "Luxusní cibulačku" a nezapomeňte tam napsat, že to bude trvat, včetně vývaru, čekání u řezníka (včetně žebrání morkových kostí) x hodin. To si raději udělám tuto (neb jezdím s kamionem a mrazák tam mám opravdu jen maličký na vaše "zásoby"), dobrou a rychlou. A nebo si ji už radši koupím "v pytlíku", zamíchám a mám hotovo. Jediný rozumný názor tu má "avokram", ohledně . . . ale to jste asi ani nedočetli. Hezký večer a díky za recept.

  • Recept 24.04.2012 16:44:02

    Za prvé, je super dělat si poctivý hovězí bujón ale upřímně, potřebuji uvařit rychlou polévku a nemám čas hrát si s vývarem. A pro ty, kteří mají jiné připomínky - absolutně nechápu proč si stěžujete. Jste- li experti na polévky, proč si čtete recepty jiných? Autorovi receptu moc děkuji, polévka se povedla.

  • cibulačka pavlína 09.02.2012 09:14:10

    nevím co Vám na masoxu Vadí, já naopak bujony a masoxy používám příjde mi to rychlejší než si zdlouhavě vývary dělat. samozřejmě hovězí vývar je super ale abych ho skladovala pro pozdější použití?musela bych mít mražák speciélně jen na vývary, to raději rozbalím kostičku masoxu a je to :-)

Celkový počet komentářů: 14
Nalezeno receptů: 14
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Cibulová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept