Cibulačka

30 min | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 155114x
Cibulová polévka s chlebem a ementálem.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Česnek prolisujeme, nebo nakrájíme na plátky. Cibuli s česnekem orestujeme v hrnci na rozpáleném másle dozlatova. Přilijeme masový vývar a víno. Osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a vaříme dalších 10 minut.

Krajíce chleba zbavíme kůrky a nožem vytvarujeme ovály o velikosti misek, do kterých se polévku chystáme podávat. Chléb opečeme z obou stran.

Hotovou cibulačku rozléváme do šálků, přeložíme chlebem a zasypeme sýrem. Polévka ještě není hotová. Takto připravené šálky vložíme do horkovzdušné nebo mikrovlnné trouby a několik minut zapékáme.

Cibulačku ihned podáváme a dáváme pozor, protože šálky budou horké.

Vilienka autor receptu:

Cibulačka

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Cibulačka

Recept se nachází v 48 kuchařkách
zjirousek
Polévky 1754 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3056 receptů
soudecek-
Tátovy vybrané recepty 79 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Cibulačka

Přidat příspěvek k receptu Cibulačka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept