Ciabatta

2 hod | příloha | 6 porcí | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 6759x
Recept na jednoduchý italský bílý chléb bez hnětení s delší přípravou.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Mouku prosejeme se sušeným droždím do větší mísy. Sůl a slad rozpustíme ve vlažné vodě. Dobře promícháme a slanou vodu se sladem přidáme k mouce. Rukama směs promícháme, aby se suroviny spojily, a mísu přikryjeme potravinářskou folií. Mísu necháme 18 hodin odpočinout, třeba v uzavřené troubě. Samozřejmě vypnuté.

Po uplynuté době vidíme bublinovou a lepkavou směs. Plech vyložíme pečicím papírem, který potřeme olivovým olejem a posypeme kukuřičnou moukou.

Kuchyňský vál postříkáme studenou vodou a přiložíme potravinářskou folii. Folii posypeme hladkou moukou. Těsto položíme na vál s posypanou moukou, ruce si poprášíme moukou. Těstu dáme placatý a podlouhý tvar. Koncem folie těsto přikryjeme do požadovaného tvaru a folii prudce odstraníme. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme další 2 a půl hodiny kynout.

Po uplynuté době těsto přendáme na plech a v předehřáté troubě pečeme na 220 °C asi 40 minut do světle hnědé barvy.

Ciabattu podáváme jako přílohu podle našeho gusta.

autor receptu:

Ciabatta

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2299 běžně 4599 Kč sleva 50 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
19 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Ciabatta

Recept se nachází v 85 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4283 receptů
chrobakova.d
BABIČČINA 924 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7319 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ciabatta

Celkový počet komentářů u receptu: 4
Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Ciabatta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

  • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




přidat nový recept