Chutný pivní chléb

Snadný recept na křupavý chléb, který se výborně hodí jako příloha k různým pokrmům.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Droždí rozdrobíme do piva, pořádně promícháme, do směsi prosejeme obě mouky promíchané se solí a přidáme i kmín. Hněteme, dokud těsto nepřestane být lepivé, případně přidáme trochu hladké mouky. Počítejme ale s tím, že během kynutí těsto ještě vyzraje a bude zpracovatelné lépe.

Těsto necháme hodinu odpočívat (v misce vymazané olejem) a poté vytvarujeme a vložíme do moukou vysypané ošatky nebo vymazané chlebové formy. Chléb necháme kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem (přibližně 2 ? 3 hodiny).

Troubu rozehřejeme na 220 °C, dospod položíme kastrůlek s vařící vodou, chleba z ošatky vyklopíme na rozpálený plech a pečeme, dokud chleba není hezky zlatý a na poklep nezní dutě.

Chutný pivní chléb po vychladnutí nakrájíme a podle chuti podáváme k různým příležitostem. Úžasně bude chutnat například s kvalitním máslem a pažitkou.

Zdroj: Eklasa.cz

Klasa autor receptu:

Chutný pivní chléb

Počet přidaných receptů: 35

Ingredience

Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
6 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Chutný pivní chléb

Recept se nachází v 60 kuchařkách
Klasa
Klasa
Klasa 31 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Chutný pivní chléb

Přidat příspěvek k receptu Chutný pivní chléb
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept