Chutný losos s koriandrem

20 min | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 1452x
Losos s rychlou přípravou. Recept výborné chuti.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Na teflonové pánvi opražíme koriandrová semínka, pražíme za stálého míchání asi 3 minuty. Koriandrová semínka po vychladnutí rozdrtíme v hmoždíři. K rozdrceným semínkům přidáme med, sojovou omáčku a citronovou šťávu. Mícháme, dokud nevznikne hladká směs.

Osušené lososové plátky jemně potřeme koriandrovou směsí, zbytek směsi si necháme stranou.

Na rozehřátém vařicím oleji nejprve lososa zprudka orestujeme po obou stranách, poté teplotu snížíme a restujeme asi 3 minuty z každé strany. Barva lososa bude ve středu růžová. Lososové plátky odendáme z pánve a udržujeme je v teple. Do stejné pánve přidáme zbytek směsi a povaříme.

Chutného lososa s koriandrem podáváme jako teplý chod s oblíbenou přílohou a miskou koriandrové směsi.

autor receptu:

Chutný losos s koriandrem

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Chutný losos s koriandrem

Recept se nachází v 40 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 4505 receptů
vaskova.stk
Kuchařka 676 receptů
Irena
Kuchařka Irena 2328 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Chutný losos s koriandrem

Přidat příspěvek k receptu Chutný losos s koriandrem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept