Chutné škvarky

1 h 30 min | chuťovka | 4 porce | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 518x
Recept na chuťovku pro posezení s kamarády.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Přibližně 1 kg libového bůčku nakrájíme na kostky 3 x 3 x 3 cm, osolíme, opepříme, přidáme i kuličky celého pepře a promícháme.

Kostky bůčku vložíme do většího rendlíku. Vyhovuje také třeba pánev Wok. Zalijeme 1 litrem bílého vína a na mírném ohni dusíme pod pokličkou, až se víno vydusí. Občas škvarky zamícháme.

Chutné škvarky potom už jen naservírujeme teplé či studené k chlebu a zelenině. Můžeme připravit i jako pomazánku, když maso umeleme na masovém strojku.

Jitka autor receptu:

Chutné škvarky

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Chutné škvarky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 3932 kJ / 939,3 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Chutné škvarky

Recept se nachází v 14 kuchařkách
Jitka
CO CHUTNÁ NEJEN MNĚ 8 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3314 receptů
zjirousek
chuťovky 861 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Chutné škvarky

Přidat příspěvek k receptu Chutné škvarky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept