Chutné francouzské brambory

1 h 30 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 804x
Snadný a rychlý recept na zapečené brambory s kolečky vajec a slovenským točeným nebo párkovým salámem.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Celé brambory se slupkou uvaříme tak, aby byly hodně měkké. Dále si uvaříme vejce natvrdo. Mezitím nakrájíme slovenský točený salám nebo párkový salám na kolečka nebo trojúhelníčky.

Po uvaření oloupeme brambory i vejce a nakrájíme na kolečka. Já na obojí používám kráječ na vajíčka. Po nakrájení všech surovin vrstvíme na pekáč: 1. vrstva brambory, 2. vrstva vejce, 3. vrstva salám, 4. vrstva brambory, 5. vrstva vejce, 6. vrstva salám a 7. vrstva brambory, které nakonec osolíme a opepříme.

Francouzské brambory pečeme, dokud nezačnou být vrchní brambory na krajích připečené a kolečka brambor se začnou lesknout. Asi 10 minut před koncem pečení můžeme brambory zalít třemi rozšlehanými vejci.

Francouzské brambory jsou dobré s kyselou okurkou.

autor receptu:

Chutné francouzské brambory

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,8
dobrý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Chutné francouzské brambory

Recept se nachází v 26 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3325 receptů
láska prochází žaludkem
Láska prochází žaludkem 1 2252 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Chutné francouzské brambory

Přidat příspěvek k receptu Chutné francouzské brambory
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept