Chutné bramborové knedlíky

45 min | příloha | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 733x
Recept na jednoduché knedlíky z brambor. Jsou velmi chutnou přílohou k pečené kachně, špenátu, zeleninovým omáčkám a k různým masům na šťávě.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme, pokrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme odkapat, dáme do mísy, zasypeme polovinou mouky, ještě teplé rozšťoucháme šťouchadlem a zpracujeme na jednolitou hmotu, ale malé kousky brambor nejsou na závadu.

Do zpracované hmoty přidáme vejce, ocet a zpracujeme se zbylou moukou a práškem do pečiva na tuhé a hladké kompaktní těsto. Podle potřeby přidáme ještě tolik mouky, aby těsto drželo pěkně pohromadě a nelepilo se příliš na ruce. Z těsta vytvarujeme 3 - 4 knedlíky podle velikosti hrnce. Do dostatečně velkého hrnce nalijeme osolenou vodu do výšky pařáku na knedlíky, který jemně potřeme olejem, aby se knedlíky nepřilepily.

Když voda vře a tvoří se už pára, vložíme knedlíky na pařák, přikryjeme a vaříme v paře asi 15 - 20 minut. Knedlíky můžeme vařit ve vroucí osolené vodě asi 20 minut, ale vařené v páře jsou však mnohem lepší. Uvařené knedlíky vyndáme. Když knedlíky trochu zchladnou, pokrájíme je na plátky o tloušťce asi 1 cm.

Bramborové knedlíky podáváme jako velmi chutnou přílohu k pečené kachně se špenátem, nebo různým zeleninovým omáčkám, dušenému zelí a k různým masům na šťávě. Tyto knedlíky jsou krásně nadýchané a uvnitř suché. Znám více receptů, ale tyto knedlíky se mi vždy úžasně vydařily. Recept pochází od Magdalény Hendrychové. Velmi se mi osvědčil, proto přidávám její recept.

autor receptu:

Chutné bramborové knedlíky

Počet přidaných receptů: 205

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,7
slabší recept
21 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Chutné bramborové knedlíky

Recept se nachází v 24 kuchařkách
Libchen
moje recepty 122 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3325 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Chutné bramborové knedlíky

Přidat příspěvek k receptu Chutné bramborové knedlíky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept