Vepřovou plec nakrájíme na menší nudličky. Sterilovanou okurku nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Vepřové nudličky orestujeme dozlatova s osmaženou cibulí. Přidáme jednu lžíci rajského protlaku, jednu lžíci červené papriky, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a necháme podusit doměkka.
Měkké maso vyjmeme, přidáme hrnek vody, necháme zavařit, zahustíme hladkou moukou a znovu necháme zavařit. Potom přidáme sterilované lečo a nakrájené sterilované okurky. Azu po tatarsku ochutíme solí, pepřem a vegetou. Do omáčky vložíme podušené maso, necháme projít varem, odstavíme a podáváme.
Chutné azu po tatarsku podáváme s těstovinami nebo s dušenou rýži podle toho, na co máme chuť.