Chutná bílá zelňačka

1 hod | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 417x
Recept na výbornou zelňačku trochu zvláštní chutí.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kysané zelí překrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzeninu nakrájíme na kostičky nebo kolečka. Tento recept je určen do velkého hrnce.

K zelí přidáme nakrájenou cibuli, zalijeme vodou, přidáme sůl s kmínem a povaříme doměkka. Zvlášť uvaříme v osolené vodě brambory a zvlášť na pánvi osmažíme na oleji nakrájenou uzeninu.

Do sladké smetany vkvedláme hladkou mouku a vlijeme ji k zelí. Zelňačku důkladně rozmícháme a povaříme. Úplně nakonec přidáme zakysanou smetanu a necháme ještě krátce přejít varem.

Chutnou bílou zelňačku ihned podáváme na stůl k jídlu.

Zorňafa autor receptu:

Chutná bílá zelňačka

Počet přidaných receptů: 47

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Chutná bílá zelňačka

Recept se nachází v 28 kuchařkách
1. Polévky
Zorňafa
1. Polévky 7 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7608 receptů
zjirousek
Polévky 1975 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Chutná bílá zelňačka

Přidat příspěvek k receptu Chutná bílá zelňačka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept