Chřestová polévka s rýžovými nudlemi

45 min | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 497x
Pikantní polévka ze zeleného a bílého chřestu s kuřecím masem a rýžovými nudlemi na čínský způsob. Vyzkoušejte tento výborný recept!
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Kuřecí prsa tence naklepeme a nakrájíme na jemné nudličky. Maso osolíme a opepříme. Chřest očistíme a spodní dřevnaté části odřízneme. Bílý chřest oloupeme (zelený chřest neloupeme) a pak stonky nakrájíme na kousky asi 4 cm dlouhé. Bílou část jarní cibulky nakrájíme nadrobno a oloupané stroužky nakrájíme na plátky. Očištěnou chilli papričku jemně nasekáme. Očištěný pórek nakrájíme nadrobno. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu.

V hrnci na rozpáleném oleji opečeme kuřecí nudličky, přidáme nakrájenou chilli papričku, jarní cibulku, česnek a nastrouhaný zázvor. Vše asi 3 minuty restujeme, následně zalijeme vývarem a 15 minut zvolna povaříme. Potom do vývaru vložíme chřest a pórek a vaříme asi 5 - 8 minut, dokud nebude chřest akorát na skus. Polévku můžeme podle obliby dochutit světlou sojovou omáčkou.

Do polévkových misek rozdělíme uvařené rýžové nudle, zalijeme horkou pikantní chřestovou polévkou a podáváme.

Jarka-P autor receptu:

Chřestová polévka s rýžovými nudlemi

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porcí
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
3 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Chřestová polévka s rýžovými nudlemi

Recept se nachází v 14 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů
Zorňafa
1. aa-1b 4186 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Chřestová polévka s rýžovými nudlemi

Přidat příspěvek k receptu Chřestová polévka s rýžovými nudlemi
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept