Chřest se šunkou a sýrem

1 h 15 min | hlavní chod | německá kuchyně | recept zobrazen: 54161x
Sezona čerstvého chřestu prý začíná na jaře od svatého Jana. Z dovozu ho můžeme mít k dispozici i na podzim a v zimě, jenom si musíme pohlídat dobrou kvalitu a podívat se, zda byl vhodně uskladněn.
Komentáře receptu 9
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Odřízneme tvrdé konce chřestu a oloupeme oddenky. Chřest povaříme v páře cca 12 minut (v horké vodě cca 9 minut), scedíme a necháme zchladnout. Ponecháme si asi 1,5 dl vývaru z chřestu.

Vychladlý chřest pokrájíme na kousky asi 4cm dlouhé, proložíme nudličkami šunky. Pak připravíme lehký bešamel z másla, chřestového vývaru, cukru, soli a kapky smetany.

Do zapékací formy vložíme kousky chřestu, promícháme se šunkovými nudličkami, osolíme, opepříme, zalijeme lehkou bešamelovou omáčkou, případně zakápneme citronovou šťávou. Posypeme nasekanou petrželí a promícháme. Dáme lehce zapéct, cca 10 minut, pak vyjmeme, posypeme nastrouhaným sýrem a dále zapékáme, dokud se sýr neroztaví.

Chřest se šunkou a sýrem podáváme s vařenými brambory nebo pečivem a samozřejmě s bílým vínem.

autor receptu:

Chřest se šunkou a sýrem

Počet přidaných receptů: 54

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
24 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Chřest se šunkou a sýrem

Recept se nachází v 101 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů
Baborka
Zeleninové recepty 110 receptů
Evelka
gurmánka 122 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Chřest se šunkou a sýrem

Celkový počet komentářů u receptu: 9
  • Komentář k receptu Chřest se šunkou a sýrem Tonda 14.05.2014 18:49:07

    Neměla by být v bešamelu nějaká mouka?

  • uvařeno a vylepšeno libor (tecka) podhorsky 03.06.2012 20:44:23

    Uvařil jsem přesně podle receptu a skvělé, jako přílohu jsem použil bramborové noky se sýrovou omáčkou omáčkou, tedy:
    osmažená slanina, trocha smetany, strouhaný eidam, lžíce hořčice dle chuti a nasekaná čerstvá petrželka, překvapivě to k sobě sedne

  • tak tenhle recept je geniální!!!s přítelem se nám dělali boule za ušima! díky moc:-)

    • Re: mňam! Alena Štěpánková 06.05.2012 09:13:02

      Fakt? Tak to Vás musím pochválit. S chřestem to není vždy jednoduché - a když se dobře neoloupe, případně neuvaří, nebo je starý, tak to může taky být nepoživatelné.Já jsem dříve chřest milovala, preferovala, doporučoval, ale prárkrát už to taky nevyšlo....; tak si od něj držím zdvořilý odstup.
      A. Š.

  • Jak na to Radim 22.04.2012 16:59:02

    Já jsem přehlédl, že se musí chřest oloupat, tak jsme to dělali až na talíři, jinak se to nedalo sníst ;-) Když se ale všechno dobře osolí a okoření, tak je to bašta. Navíc jsme si k tomu dali bramborovo-brokolicové pyré a to Vám byla bašta :-)

  • koukej lucie 08.05.2010 09:55:49

    koukej moře chřestu

  • Petr 16.05.2011 01:27:42

    Je to fakt odporný! Chřest nikdy víc!

    • Možná jste blbě uvařil chřest. Možná jste měl špatný chřest, možná jste ho špatně oloupal.
      Ale i já sama musím přiznat, že mi už chřest tolik nechutná. A navíc - tento recept jsem vařila jen 3x; poprvé byl dobrý, pak 2x jenom průměrný, tak odpusťte.

Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Chřest se šunkou a sýrem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Odřeniny a strupy - jak bezpečně urychlit jejich hojení?

    Odřeniny a strupy - jak bezpečně urychlit jejich hojení?

    Léto je doba her, sportování a dalších venkovních aktivit. Vy a především vaše dítě tak určitě občas přijdete k nějaké bolavé odřenině, kterou je třeba ošetřit. Hojení a regenerace kůže může trvat celé týdny, kdy strup svědí a postižené místo celkově nevypadá vůbec dobře. Je však několik způsobů, na které můžete vsadit a celkový proces hojení urychlit.

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.




přidat nový recept