Chlupaté knedlíky

30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 477199x
Klasika, která nezabere spoustu času, ale přesto si výborně pochutnáte.
Komentáře receptu 32
Uvařil jsem to (Recept vařilo 16 lidí)


Postup přípravy receptu

Oloupané syrové brambory nastrouháme, necháme ustát a část vody z nich slijeme.

Do brambor dáme sůl, vejce a tolik mouky, abychom získali hustější těsto. Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě knedlíky a vkládáme je do vroucí osolené vody. Vaříme je podle velikosti 8 - 10 minut.

Chlupaté knedlíky podáváme s opečenou slaninou nebo osmaženou cibulí, nebo jako přílohu k pečenému masu a dušenému zelí. Chlupaté knedlíky se dají připravit také z těsta, které je směsí syrových a uvařených brambor.

autor receptu:

Chlupaté knedlíky

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Chlupaté knedlíky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1704 kJ / 407,2 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 5491 běžně 9984 Kč sleva 45 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Chlupaté knedlíky byl 28.05.2010 na 8. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,2
dobrý recept
697 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Chlupaté knedlíky

Recept se nachází v 307 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8341 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Chlupaté knedlíky

Celkový počet komentářů u receptu: 32
  • Chlupaté knedlíka dagmar vosa 11.11.2016 09:58:27

    Chlupaté. Jinak klouzáky, bosáky. Umím od babičky ze Strakonic. Mají být JEN ze syrových, ale jde to hůř. Takže poměr 2 díly syrových 1 díl vařených. Ňikdy nedala vejce. Mírně vařit. Ale co zdůraznila. Nerozvaříš, když HODNĚ vymačkáš veškerou vodu ze syrových. A opravdu mají vlásky a jsou do modra.

    • Re: Chlupaté knedlíka Ivo 11.01.2017 16:11:05

      Ano a správně od Strakonic. Proč název " chlupaté " ? Protože mají " chlupy " z jemně nastrouhaných brambor. Jiný přiléhavý název " modráky " . S vařenými brambory patří názvem někam k vozu " Trabant - limousine " . Měly by mít spíše název " vyrážkové " .

  • Komentář k receptu Chlupaté knedlíky slunecnice 22.02.2015 11:05:58

    nevím jak je to možné, ale knedlíky se mi rozvářejí, přitom to vařím pozvolna a do těsta jsem dala už 2 vajíčka.

    • Re: Komentář k receptu Chlupaté knedlíky eva 02.01.2016 20:23:27

      já dávám brambory, hladkou mouku, vejce a sůl....nikdy se nerozvaří ;-)

    • Re: Komentář k receptu Chlupaté knedlíky bedrich taussig 17.10.2015 12:38:58

      staci pridat skrob do solene vody na vareni, prestanout se rozpadat, protoze je to nevylouhuje rovnou v hrnci. dobrou chut...

    • Re: Komentář k receptu Chlupaté knedlíky Poutnik 22.02.2015 11:20:54

      Možná špatné brambory, doporučuji přidat do těsta trochu škrobu

  • Komentář k receptu Chlupaté knedlíky Veronika D. 20.11.2015 10:48:05

    Super recept, povedlo se. Mňamka:-) Děkuji.

  • anina 28.01.2013 01:09:30

    Receptů na chlupaté knedlíky je opravdu hodně. Liší se podle krajů a samozřejmě i podle chuti. Mě osobně překvapuje netolerance některých příspěvků. Každý má přece právo uvařit si, co mu chutná. A jestli někdo přidá mouku hladkou, jiný prášek do pečiva a jiný vynechá vejce - no prosím, proti gustu žádný dišputát, říkával můj tatínek. Prostě vařme si, co nám chutná a ne co by nám někteří chtěli diktovat. Proto přeju dobrou chuť všem a zároveň děkuju za za inspiraci autorovi tohoto receptu, který kdysi dělávala moje maminka a na který jsem jaksi pozapomněla. Určitě to znovu zkusím. :-)

    • Re: Jirka 20.03.2015 17:51:02

      Když ono nejde o to, jak si doma kdo vaří... ale o to jak to nazývá.
      Chlupaté knedlíky se staletí vaří z mixu syrových a vařených brambor. Najdete to v kuchařkách z 18, 19, 20 století. Nikde recept jen o syrových bramborách.
      Kolikrát tu nacházím recepty na ,,arabská jídla´´ z vepřového. Asijská jídla ze surovin, o kterých v Asii snad jen slyšeli. Recept na ,,pravé italské rizoto´´ ve znění: uvaříme pytlík rýže, přidáme vařenou zeleninu a maso. Posypeme eidamem a manža si počvachtá.
      Recepty tu nehaním, ale chápu ostatní. Někdo hledá recept a místo toho najde český paskvil, nezná, uvaří - a ostatní se mu smějí jakože co to je? Nebo čekal to co dostal v restauraci a místo toho má něco jiného z podobných surovin.
      Ať to nazývají Martiny chlupaté knedlíky, Járy jarní závitky, Janičky kebab, atd...
      Já hledám na netu recept na Honey beef, který jsem jedl v Číně a stále hledám.

      • Re: Re: Markéta WV 08.10.2015 17:35:30

        Když chci vařit exotickou či cizokrajnou kuchyň, vždycky hledám inspiraci na youtube a ne na českých webech. Kdybych hledala chinese honey beef, určitě tam bude bezpočet receptů od čínských kuchařů. Stejně tak vařím indické, mexické a spousty dalších specialit. Příslušné koření koupím přes internet, i kdybych právě pobývala v té nejzapadlejší vísce. Pokud neříkám nic nového, omlouvám se, alespoň jsem zkusila poradit:-)

Celkový počet komentářů: 32
Nalezeno receptů: 32
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Chlupaté knedlíky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdravotní pojištění cizinců

    Zdravotní pojištění cizinců

    Vzhledem k otevření hranic a vysoké pohyblivosti cizinců na našem území je otázka jejich zdravotního pojištění zcela patřičná a na místě. Více o zdravotním pojištění cizinců v dnešním článku.

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?




přidat nový recept