Chlupaté knedlíky

30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 335102x
Klasika, která nezabere spoustu času, ale přesto si výborně pochutnáte.
Komentáře receptu 19
Uvařil jsem to (Recept vařilo 12 lidí)


Postup přípravy receptu

Oloupané syrové brambory nastrouháme, necháme ustát a část vody z nich slijeme.

Do brambor dáme sůl, vejce a tolik mouky, abychom získali hustější těsto. Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě knedlíky a vkládáme je do vroucí osolené vody. Vaříme je podle velikosti 8 - 10 minut.

Chlupaté knedlíky podáváme s opečenou slaninou nebo osmaženou cibulí, nebo jako přílohu k pečenému masu a dušenému zelí. Chlupaté knedlíky se dají připravit také z těsta, které je směsí syrových a uvařených brambor.

autor receptu:

Chlupaté knedlíky

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Chlupaté knedlíky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 8006 kJ / 1912,4 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 699 běžně 7500 Kč sleva 91 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Chlupaté knedlíky byl 28.05.2010 na 8. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,2
dobrý recept
635 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Chlupaté knedlíky

Recept se nachází v 276 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE_2 4250 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Chlupaté knedlíky

Celkový počet komentářů u receptu: 19
  • chlupaté knedlíky hana hyková 03.02.2014 12:32:29

    chlupáče dělám stejně jako je tento recept.vždy se povedou

  • chlupaté knedlíky hana hyková 03.02.2014 12:31:14

    chlupáče dělám stejně jako je tento recept.vždy se povedou

  • chlupaté knedlíky slavik274 05.10.2013 09:37:37

    Tento recept jsem vyzkoušel a je opravdu dobrý. Setkal jsem se s dobrým výsledkem.

  • Komentář k receptu Chlupaté knedlíky Elina 11.08.2013 11:08:46

    Chlupace se radi rozvaruji,proto.abych mela jistotu davam do zakladniho testa jeste trochu solamylu s nim se nerozvari nic,ale ne moc,aby nebyly BOMBY!!!

  • chlupaté knedlíky Baboušek 29.05.2013 13:51:48

    Dělám chlupaté knedlíky, co tady popisujete, ale tyhle jsem chtěla vyzkoušet a musím napsat, že mě se povedly, žádné dělové koule. Myslím, že bude hodně záležet na typu brambor :)

  • anina 28.01.2013 01:09:30

    Receptů na chlupaté knedlíky je opravdu hodně. Liší se podle krajů a samozřejmě i podle chuti. Mě osobně překvapuje netolerance některých příspěvků. Každý má přece právo uvařit si, co mu chutná. A jestli někdo přidá mouku hladkou, jiný prášek do pečiva a jiný vynechá vejce - no prosím, proti gustu žádný dišputát, říkával můj tatínek. Prostě vařme si, co nám chutná a ne co by nám někteří chtěli diktovat. Proto přeju dobrou chuť všem a zároveň děkuju za za inspiraci autorovi tohoto receptu, který kdysi dělávala moje maminka a na který jsem jaksi pozapomněla. Určitě to znovu zkusím. :-)

    • Re:chlupaté knedlíky Jana 07.05.2013 15:02:22

      Chlupáče vařím již několik let a dnes poprve jeli-kož mě došla vejce jsem je vařila bez nicha jako náhradu použila prdopeč od dr.Oetker a jsou stejné jako s vejcem pokud vám dojdou vajíčka a nechce se běžet honem do obchodu je to dobrá náhražka,samozřejmě jsem to vyčetla na stránkách náhrada vajec

  • chlupáče Poutník 16.12.2012 04:35:26

    Vařím je obdobně, jen dávám trochu hladké a jinak hrubou mouku (mám je rád trochu "oslizlé"). Ve vedlejším hrnci podusím v sádle lesní houby, a hotové chlupáče v něm hned promíchám.
    Jím je pak jak teplé, tak studené.....Prostě miluji chlupáče!!!!!:D

  • knedle martha 15.12.2012 22:37:53

    no knedle se delaji z hrube mouky a pridam vejce ,nechapu k cemu ten pr.do peciva? z hl. mouky asi moc oslizle ,co se tyce halusek ,tak jedine hr mouka

  • Chlupaté knedlíky - peřinky Doktor 30.12.2004 03:55:01

    Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme, rychle přidáme stejné množství hladké mouky, na špičku nože prášek do pečiva, sůl, bazalku nebo sušený libeček a vymícháme husté těsto, které necháme 15 min. odstát, pak znovu vymícháme a abychom získali hustější těsto, můžeme nakonec přidat ještě trošku hladké mouky. Z těsta vykrajujeme kávovou lžičkou nebo lžicí, namočenou v horké vodě, knedlíčky a vkládáme je do vroucí osolené vody. Vaříme je podle velikosti 8-10 minut. Chlupaté knedlíky zamícháme do kysaného zelí, dušeného s kmínem, cibulí a česnekem, omastíme sádlem se škvarky nebo osmahnutou angl. slaninou a podáváme s osmaženou cibulkou, jako samostatné jídlo, bez masa.

Celkový počet komentářů: 19
Nalezeno receptů: 19
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Chlupaté knedlíky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept